Διατηρεί τα κέρδη του το ευρώ

Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2002 13:32
UPD:17:50

ΤO ENIAIO ευρωπαϊκό νόμισμα διατηρεί σήμερα τα σημαντικά κέρδη που αποκόμισε έναντι των βασικών ανταγωνιστών του κατά τις χθεσινές συναλλαγές.

Οι αναλυτές απέδωσαν τη σημαντική ενίσχυση του ενιαίου νομίσματος στην απρόσκοπτη εμφάνισή του στην ευρωζώνη και σ' ολόκληρο τον κόσμο, ενώ εκτιμούν ότι ο θετικός αντίκτυπος από την ομαλή μετάβαση αναμένεται να διατηρηθεί για το υπόλοιπο της εβδομάδας.

Στις 13:20' ώρα Ελλάδος, στη χρηματαγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου είχε διαμορφωθεί στα 90,41 σεντς από 90,33 σεντς στο χθεσινό κλείσιμο.

Παράλληλα, το ευρώ διευρύνει τα κέρδη που αποκόμισε χθες έναντι της στερλίνας. Αυτή την ώρα, στη χρηματαγορά του Λονδίνου, το ευρώ ισοδυναμεί με 62,6 πένες από 62,43 πένες αργά χθες το βράδυ. Υπενθυμίζεται ότι το ευρώ ενισχύθηκε χθες κατά 2,7% έναντι του βρετανικού νομίσματος, καθώς η xρηματαγορά άρxισε να ξανασυζητά την προοπτική ένταξης της Bρετανίας στο ενιαίο νόμισμα.

Η ισοτιμία, τέλος, του κοινού νομίσματος με το γιεν κυμαίνεται στα 118,88 γιεν έναντι 119,34 γιεν στις έντεκα χθες το βράδυ.

Σημειώνεται ότι σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα παρεμβατικά επιτόκια, τα οποία, σύμφωνα με τις προβλέψεις των περισσότερων αναλυτών, αναμένεται να διατηρηθούν αμετάβλητα. Η απόφαση θα ανακοινωθεί στις 14:45' (ώρα Ελλάδος).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα