Επιχειρήσεις Αττικής: Παραλαβή νέου πλοίου

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2002 14:56
UPD:15:03

Την παραλαβή του νέου επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Superfast ΙX από τα ναυπηγεία Howaldtswerke Deutsche Werft του Κιέλου ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση των Επιχειρήσεων Αττικής Α.Ε.

Το Superfast ΙX θα δρομολογηθεί από το τέλος της εβδομάδας στην απευθείας σύνδεση Γερμανίας-Σουηδίας και θα συνδέει το λιμάνι του Södertälje, 30 χιλιόμετρα νότια της Στοκχόλμης με το λιμάνι του Rostock στη Βόρειο Γερμανία μέσα σε 18 ώρες.

Στις αρχές του επόμενου μήνα αναμένεται η παράδοση και του Superfast X από το ίδιο ναυπηγείο, το οποίο ναυπήγησε και τα Superfast VII και Superfast VIII. Τα παραπάνω πλοία από τα μέσα του 2001 εκτελούν δρομολόγια στη σύνδεση Γερμανίας-Φινλανδίας, με ιδιαίτερη επιτυχία, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τα δύο Superfast ΙX και Superfast X είναι χωρητικότητoς 626 επιβατών, 110 φορτηγών αυτοκινήτων διεθνών μεταφορών και 115 Ι.Χ. αυτοκινήτων. Τα Superfast ΙX και Superfast X έχουν ολικό μήκος 203,3 μέτρα, πλάτος 25 μέτρα, βύθισμα 6,5 μέτρα και μέγιστη ταχύτητα άνω των 30 κόμβων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα