Επαφές της διοίκησης της IAS με την κυβέρνηση για την ΟΑ

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2002 17:48
UPD:17:51

Αρχισε χθες ο τελευταίος κύκλος διαπραγματεύσεων για την πώληση του 51% της Ολυμπιακής Αεροπορίας, με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα των εκπροσώπων της ελληνο-αυστραλιανής κοινοπραξίας IAS, που συναντήθηκαν με στελέχη του συμβούλου ιδιωτικοποίησης Credit Suisse First Boston.

Σήμερα οι έλληνες και αυστραλοί μάνατζερς (πρόκειται για την εξαμελή ομάδα διοίκησης που έχει επιλεγεί να αναλάβει το μάνατζμεντ της Ολυμπιακής Αεροπορίας σε περίπτωση που ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις) συναντήθηκαν με τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη και Μεταφορών Χρίστο Βερελή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας είχαν την δυνατότητα να παρουσιάσουν το επιχειρησιακό τους σχέδιο για την ΟΑ, το οποίο συρρικνώθηκε μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, εμπεριέχει όμως νέους προορισμούς.

Ο κ. Νίκος Χριστοδουλάκης δήλωσε σήμερα ότι το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας θα έχει «κλείσει» έως το τέλος του Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποχώρηση της Axon Airlines, η ελληνο-αυστραλιανή κοινοπραξία είναι ο μοναδικός υποψήφιος αγοραστής, που προσφέρει 102 εκ. ευρώ για την απόκτηση του 51% της ΟΑ και παράλληλα δεσμεύεται να διατηρήσει τους 5.000 από τους 7.000 υπαλλήλους του ομίλου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα