Περικοπές 9.000 θέσεων εργασίας στη Merrill Lynch

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2002 18:06

Η αμερικανική τράπεζα επενδύσεων Merrill Lynch, στο πλαίσιο μιας ευρείας αναδιάρθρωσης, προτίθεται να περικόψει 9.000 θέσεις εργασίας, αναλαμβάνοντας το βάρος των 2,2 δισ. δολαρίων που συνεπάγονται οι απολύσεις, για το τέταρτο λογιστικό τρίμηνο.

Με τις τελευταίες περικοπές, η τράπεζα πιστεύει ότι θα περιορίσει το λειτουργικό της κόστος κατά 1,4 δισ. δολάρια το χρόνο.

Η Merrill Lynch ανακοίνωσε επίσης ότι τα λειτουργικά της κέρδη το τέταρτο τρίμηνο, εξαιρουμένων των έκτακτων επιβαρύνσεων, αναμένεται να μειωθούν μεταξύ 48-50 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα θα είναι 8% χαμηλότερα από το προηγούμενο τρίμηνο, εξαιτίας του μειωμένου όγκου συναλλαγών ομολόγων και των μειωμένων επενδυτικών δραστηριοτήτων της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι οι ομόλογες της Merrill Lynch τράπεζες της Wall Street υιοθετούν ανάλογες μεθόδους περιορισμού του κόστους, για να αντιμετωπίσουν τη συνεχιζόμενη κάμψη που παρατηρείται στους τομείς διαμεσολάβησης για την είσοδο εταιρειών στο χρηματιστήριο και για συγχωνεύσεις ή εξαγορές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα