American Airlines: Χαμηλή πτήση τα αποτελέσματα τετραμήνου

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2002 15:58

Τις μεγαλύτερες ζημίες τετραμήνου στην ιστορία της ανακοίνωσε σήμερα η κορυφαία αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως, η American Airlines, ωστόσο η διοίκηση διαπιστώνει βελτίωση της επιβατικής κίνησης.

Η αμερικανική AMR Corp. -μητρική της American Airlines- ανακοίνωσε καθαρές ζημίες στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2001 ύψους 798 εκ. δολαρίων, έναντι κερδών 47 εκ. δολαρίων στο τελευταίο τρίμηνο του 2000.

Οι ζημίες οδήγησαν την AMR σε έλλειμμα 1,8 δισ. δολαρίων για το σύνολο του 2001, σε σχέση με την κερδοφορία 770 εκ. δολ. το οικονομικό έτος 2000.

Τα έσοδα μειώθηκαν κατά περίπου 22% στα 3,8 δισ. δολάρια, καθώς η κίνηση επιβατών μειώθηκε κατά το ένα πέμπτο, κυρίως λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η μείωση της ζήτησης ήταν περισσότερο εμφανής στην επιχειρηματική θέση (business class) -βασικό κορμό της κερδοφορία της εταιρείας- αλλά επηρεάστηκε σαφώς και από τον «πόλεμο τιμών» στον οποίο αποδύθηκαν οι αερομεταφορείς για να πληρώσουν τις κενές θέσεις μετά τα τρομοκρατικά πλήγματα σε Ν. Υόρκη και Ουάσινγκτον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα