Ζημιογόνο το 2001 για τη Motorola

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2002 14:28
UPD:14:33

ΜΕ ΖΗΜΙΕΣ έκλεισε την περυσινή χρήση η αμερικανική Motorola, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο. Πρόκειται για την πρώτη ζημιογόνο χρήση της εταιρείας από τις αρχές του 1930 (η Motorola ιδρύθηκε το 1928).

Στο τέταρτο τρίμηνο του περυσινού έτους η αμερικανική εταιρεία εμφάνισε ζημίες ύψους 1,24 δισ. δολ. έναντι κερδών ύψους 135 εκατ. δολαρίων στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2000. Ηταν το τέταρτο κατά σειρά ζημιογόνο τρίμηνο.

Τα έσοδά της, λόγω μείωσης της ζήτησης για τα προϊόντα της, μειώθηκαν κατά 27% και διαμορφώθηκαν στα 7,32 δισ. δολάρια έναντι 10,1 δισ. δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο του 2000.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κρίστοφερ Γκάλβιν, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το 2001 θα περάσει στην ιστορία ως μία από τις πιο δύσκολες χρονιές για τις τηλεπικοινωνίες και τη βιομηχανία ημιαγωγών και προέβη στην εκτίμηση ότι τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2002 θα είναι επίσης ζημιογόνα.

Επανέλαβε, ωστόσο, την πρόβλεψή του ότι η Motorola θα επιστρέψει στην κερδοφορία το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους λόγω του προγράμματος ευρείας αναδιάρθρωσης που έχει θέσει σε εφαρμογή η διοίκηση.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών η Motorola έχει προβεί στην περικοπή 42.900 θέσεων εργασίας (28% του συνολικού της εργατικού δυναμικού παγκοσμίως). Πέρυσι, προχώρησε στο κλείσιμο μονάδων παραγωγής κυρίως στις δραστηριότητές της στον τομέα των ημιαγωγών, οι οποίες είναι και οι πλέον ζημιογόνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα