Αισιόδοξοι οι αναλυτές για τη συνεδρίαση στη Ν.Υ.

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2002 15:09
UPD:17:47

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street μετά από μία σειρά θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων. Το αγοραστικό ενδιαφέρον εκτιμάται ότι θα εστιασθεί στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας καθώς επίσης και στον πετρελαϊκό κλάδο λόγω της ανοδικής πορείας των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές.

Αναλυτικότερα, η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε ότι στο τέταρτο τρίμηνο του 2001 τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 1,96 δισ. δολ. ή 30 σεντς ανά μετοχή σημειώνοντας αύξηση 38% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2000.

Αύξηση σημείωσαν στο τελευταίο τρίμηνο του περυσινού έτους και τα καθαρά κέρδη της Wachovia, της τέταρτης μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας. Πιο συγκεκριμένα, στο εν λόγω χρονικό διάστημα τα κέρδη της ανήλθαν σε 736 εκατ. δολ. αυξημένα κατά 23% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2000, όταν είχαν διαμορφωθεί στα 599 εκατ. δολ.

Παράλληλα, θετικά ήταν τα νέα και των ευρωπαϊκών εταιρειών Siemens και SAP, ενώ τα κέρδη της αμερικανικής εταιρείας ημιαγωγών Novellus, αν και μειώθηκαν σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2000, διαμορφώθηκαν σε επίπεδα υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Επιπλέον, η Novellus ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες προϊόντων της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2002 σημείωσαν αξιόλογη αύξηση.

Η JP Morgan προέβη σήμερα σε αναβάθμιση της μετοχής της παραπάνω εταιρείας καθώς και άλλων ομοειδών εταιρειών (μεταξύ των οποίων και η Applied Materials) επισημαίνοντας ότι τα χειρότερα για τον εν λόγω κλάδο ανήκουν στο παρελθόν.

Την Τρίτη ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα η Motorola http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/01/23/192667.htm ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών: Du Pont, Boeing και MerrillLynch.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας, την Πέμπτη θα δοθούν στη δημοσιότητα οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για τη χορήγηση κρατικού επιδόματος ανεργίας, ενώ την ίδια μέρα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η ομιλία του διοικητή της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν, ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας. Την Παρασκευή, τέλος, θα ανακοινωθούν οι πωλήσεις κατοικιών κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα