Σκάνδαλο στην ΕΤΒΑ Finance - Η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2002 19:06
UPD:28/01/2002 16:32

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος και στελέχη της ΕΤΒΑ Finance, θυγατρικής της ΕΤΒΑ, γιατί από ελέγχους του ΣΔΟΕ προέκυψαν ενδείξεις ότι στην εταιρεία λειτουργούσε κύκλωμα που προέβαινε σε παράνομες τοποθετήσεις κεφαλαίων της, με συνέπεια να ζημιώνεται η τράπεζα και το Δημόσιο.

Σε λίγο ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης θα δώσει έκτακτη συνέντευξη.

Το ΣΔΟΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Κατά το στάδιο ιδιωτικοποίησης της ΕΤΒΑ που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, η διοίκηση της Τράπεζας, οργάνωσε εκτεταμένους και ενδελεχείς ελέγχους (due diligence) σε όλες τις μεταβιβαζόμενες θυγατρικές εταιρείες.

Στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών, προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη κυκλώματος διαφθοράς στην θυγατρική ΕΤΒΑ FINANCE. Το κύκλωμα προέβαινε σε παράνομες τοποθετήσεις κεφαλαίων της εταιρείας ζημιώνοντας την Τράπεζα και κατ' επέκταση το Ελληνικό Δημόσιο. Οι ενδείξεις αυτές τέθηκαν την Παρασκευή υπ' όψιν του Υπουργείου Οικονομικών από τον Διοικητή της Τράπεζας, κ. Γεώργιο Κασμά.

Με κατεπείγουσα εντολή του Υπουργού Οικονομικών επελήφθη αμέσως της υποθέσεως το ΣΔΟΕ, το οποίο ερευνά εντατικά όλες τις πτυχές και την έκταση της κατάχρησης. Ενημερώθηκε επίσης αμέσως η Τράπεζα Ελλάδος και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Με εντολή της Διοίκησης της ΕΤΒΑ, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΒΑ FINANCE, ο Διευθυντής της εταιρείας, ο Προϊστάμενος του Λογιστηρίου και η Προϊσταμένη Οικονομικών Υπηρεσιών.

Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ επικοινώνησε ήδη και ζήτησε την παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών του, το ΣΔΟΕ θα υποβάλει έκθεση προς τον αρμόδιο εισαγγελέα για τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών, οπουδήποτε κι αν υπάρχουν».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα