Προς αύξηση της έκπτωσης φόρου για όσους αποστέλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2002 19:29

Στην αύξηση της έκπτωσης του φόρου για τους φορολογούμενους που θα υποβάλλουν τις δηλώσεις τους μέσω του Ιντερνετ προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Η ρύθμιση αυτή φέρεται να έχει εγκριθεί κατ' αρχήν από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη και απομένει να οριστικοποιηθεί το ποσό της αύξησης.

Με βάση το ισχύον καθεστώς η έκπτωση που χορηγείται στους φορολογούμενους που αποστέλλουν τη δήλωσή τους ηλεκτρονικά, είναι 2,5% επί του φόρου και μέχρι 25.000 δρχ.

Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί στην επέκταση σε όλους τους φορολογούμενους του δικαιώματος να έχουν έκπτωση 2,5% από το φόρο τους, όταν τον εξοφλούν εφάπαξ, ανεξάρτητα από το χρόνο εκκαθάρισης της φορολογικής τους δήλωσης.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα την εγκύκλιο για τη συμπλήρωση του εντύπου Ε3 από τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες. Το έντυπο, που είναι το ίδιο με το περσινό, υποχρεούνται να συμπληρώσουν 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Υποβάλλεται μαζί με το βασικό έντυπο Ε1 στην εφορία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα