Συγχωνεύονται Σαραντόπουλος, Παντεχνική

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2002 17:24

Στη συνένωση των δυνάμεών τους αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εταιρείες Κ.Ι.Σαραντόπουλος ΑΕ και Παντεχνική ΑΕ, έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα νέο εταιρικό σχήμα που θα εξασφαλίσει την ένταξή του στην έβδομη (Ζ') τάξη.

Σήμερα κατατέθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ η σχετική δήλωση για την έναρξη διαδικασίας συγχώνευσης, η οποία προβλέπει την απορρόφηση από την Παντεχνική ΑΕ της Κ.Ι. Σαραντόπουλος ΑΕ και των εταιρειών ΔΟΚΑΤ ΑΕ, Αιγαιοπελαγίτικη ΑΕ και ΥΡΙΑ ΑΕ.

Οπως επισημαίνεται στις σχετικές ανακοινώσεις, η εταιρία που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών συγχώνευσης, θα έχει νέα επωνυμία και θα διαθέτει ίδια κεφάλαια ύψους 147 εκατ. ευρώ (50 δισ. δρχ.). Για το 2001 αναμένεται να εμφανίσει κύκλο εργασιών περίπου 235 εκατ. ευρώ (80 δισ. δρχ.) και προ φόρων κέρδη 19 εκατ. ευρώ (6,5 δισ. δρχ.).

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων των υπογεγραμμένων συμβάσεων της νέας εταιρείας θα ξεπερνά τα 587 εκατ. ευρώ (200 δισ. δρχ.) έχοντας συμμετοχή σε όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της χώρας, όπως είναι οι αυτοκινητόδρομοι ΠΑΘΕ, Εγνατία Οδός και Αττική Οδός, η Ζεύξη Ρίου - Αντίρριου, το Μετρό και οι υποδομές της ΕΡΓΟΣΕ. Παράλληλα, θα έχει σημαντική παρουσία στους τομείς της ανάπτυξης ακινήτων, της ενέργειας, της διαχείρισης έργων κλπ.

Για την εξασφάλιση της συμμετοχής της σε έργα μικρότερου προϋπολογισμού από 10 δισ. δρχ. που είναι το όριο της νέας έβδομης τάξης (Ζ') τάξης, το νέο σχήμα έχει ήδη δρομολογήσει την απόκτηση πτυχίου της νέας τέταρτης (Δ') τάξης, το οποίο θα κατέχει η εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση των εταιρειών Λάμδα Τεχνική και Πελάγη & Μαρίνες, στην οποία το νέο σχήμα θα διαθέτει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Παράλληλα, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με εταιρείες που έχουν εξασφαλίσει πτυχίο νέας έκτης (ΣΤ') τάξης με τελικό στόχο την εξαγορά τουλάχιστον 51% των μετοχών τους.

Η συγχώνευση των δύο κατασκευαστικών τελεί υπό την αίρεση των κατά Νόμο οριζομένων αδειών και εγκρίσεων των γενικών συνελεύσεων των εταιρειών και των αρμοδίων Αρχών, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αποτίμηση των εταιρειών του νέου ομίλου προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να καθοριστεί η σχέση ανταλλαγής μετοχών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα