ΑΕΓΕΚ : Προχωρά σε σειρά συγχωνεύσεων δια απορροφήσεως

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2002 12:20

Στη συγχώνευση, με απορρόφηση των εταιρειών Διομήτωρ ΑΤΕ, Οικοδομική ΑΤΕ, Οδοσήμανση ΑΤΕΒΕ και Αξων ΑΤΕΒΕ, προχωρά η ΑΕΓΕΚ, μετά από σχετική απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου. Oπως ανακοινώθηκε σχετικά, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει αποτελεσματικότερα τους παραγωγικούς πόρους των εν λόγω εταιρειών που κατέχουν πτυχία Ζ' και ΣΤ' τάξης, εξασφαλίζοντας σε αυτήν την απόκτηση του πτυχίου ανώτατης τάξης, βάσει του νέου νόμου. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας που θα προκύψει από τη συγχώνευση, ανέρχεται σε περίπου 350 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών, εκτιμάται ότι θα ανέλθει το 2002 σε 180 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη σε περίπου 16 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της Ευκλείδης αποφάσισε τη συγχώνευση της εταιρείας με απορρόφηση των ΕΤΕΠ Α.Ε., Πολυτεχνική Α.Ε., ΑΤΕ Ομάς, Ακτίς, Τρίτων ΑΤΕ και Εργοεμπορική. Η εξέλιξη αυτή κρίνεται ιδιαίτερα θετική για την εταιρεία, που αποκτά πλέον τη δυνατότητα να συμμετέχει και να διεκδικεί έργα μεγάλης κατηγορίας, αυξάνοντας το ανεκτέλεστο υπόλοιπο και το μερίδιό της στην αγορά. Μετά τη συγχώνευση, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της Ευκλείδης ανέρχεται σε περίπου 25 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη σε περίπου 12 εκατ. ευρώ.

Η ΜΕΤΩΝ τέλος, διεκδικεί πτυχίο ΣΤ' τάξης και για το σκοπό αυτό αποφάσισε τη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρείας Δομικά Εργα Α.Ε., η οποία κατέχει πτυχίο Ζ' τάξης. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας που θα προκύψει από τη συγχώνευση ανέρχεται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών το 2002 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 54 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη σε περίπου 2,1 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΕΓΕΚ



Σχολιασμένα