Μικτές τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν στη Wall Street

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2002 15:15
UPD:15:20

Μικτές τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν κατά το άνοιγμα των αμερικανικών χρηματιστηρίων, όπως προοιωνίζονται οι τιμές των προθεσμιακών συμβολαίων και η πορεία των αμερικανικών μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές.

Στη χθεσινή συνεδρίαση το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν έντονο μετά τα θετικά αποτελέσματα της Procter & Gamble και τα νέα για αναβάθμιση της επενδυτικής κατάταξης της Intel από τη Merrill Lynch. Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 157,14 μονάδες ή 1,61% και έφθασε τις 9.920,00 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 1.934,03 μονάδες με κέρδη 20,59 μονάδων ή ποσοστό 1,08%.

Στη διατήρηση του κλίματος αισιοδοξίας που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στη Wall Street αναμένεται να συμβάλουν τα στοιχεία που θα δοθούν αργότερα στη δημοσιότητα για την οικονομία.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης για τη μεταποιητική δραστηριότητα αναρριχήθηκε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, στο υψηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2000, ενώ αύξηση σημείωσε τον ίδιο μήνα, σύμφωνα πάντα με εκτιμήσεις, η οικοδομική δραστηριότητα. Παράλληλα, ενθαρρυντικά εκτιμάται ότι θα είναι τα μηνύματα από την αγορά εργασίας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα μισθολόγια μειώθηκαν κατά 60.000 τον Ιανουάριο, ενώ το Δεκέμβριο είχαν μειωθεί κατά 124.000. Σήμερα θα ανακοινωθεί, επίσης, και ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του πανεπιστημίου Μίσιγκαν για τον Ιανουάριο.

«Οι ενδείξεις ότι η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει πληθαίνουν», δήλωσε στο "Bloomberg" ο Γοούρεν Λόου, διαχειριστής κεφαλαίων στην Pavilion Asset Management. Επεσήμανε, επίσης, ότι οι μετοχές εταιρειών από τους κλάδους της πληροφορικής και των ΜΜΕ συγκαταλέγονται ανάμεσα σε εκείνες που θα επωφεληθούν πρώτες από την αναμενόμενη ανάκαμψη.

Αξιόλογα κέρδη καταγράφει στις ευρωπαϊκές αγορές η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας λογισμικού Adobe Systems, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα κέρδη της ανά μετοχή στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους θα ξεπεράσουν τις αρχικές προβλέψεις. Ανοδικά κινείται και η μετοχή της Walt Disney, η οποία ανακοίνωσε χθες κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις της αγοράς για το πρώτο οικονομικό της τρίμηνο.

Εντονο αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να προσελκύσουν και οι μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών λόγω της ανοδικής πορείας των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα