Ολυμπιακή: Εν αναμονή κατάθεσης της εγγυητικής

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2002 20:06
UPD:20:08

Λήγει αύριο η προθεσμία της τέταρτης κατά σειρά παράτασης που έχει δώσει το ελληνικό Δημόσιο στην ελληνοαυστραλιανή κοινοπραξία IAS (Ιntegrated Αirlines Solutions) προκειμένου να καταθέσει την εγγυητική επιστολή των 102 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για την πώληση του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Παρά το γεγονός ότι τα αρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Μεταφορών τηρούν σιγήν ιχθύος γύρω από το θέμα, στελέχη της κοινοπραξίας IAS διέρρευσαν ότι τα χρήματα έχουν βρεθεί και ότι απόψε ή το αργότερο μέχρι αύριο θα κατατεθούν οι εγγυητικές επιστολές στον σύμβουλο Credit Suisse First Boston.

Η κατάθεση της επιταγής των 102 εκατομμυρίων ευρώ δεν προεξοφλεί ωστόσο, και τη θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης, καθώς θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία σε μια σειρά θεμάτων που έχουν σχέση με το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Ολυμπιακής, τη βιωσιμότητα της εταιρείας, το μέλλον των υπαλλήλων και άλλα.

Πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο και προέρχονται από ανώνυμους κύκλους της IAS, υποστηρίζουν ότι η κοινοπραξία είναι κατ' όνομα πλέον αυστραλιανή, καθώς τα μέλη της περιορίζονται ουσιαστικά σε Ελληνες, με βασικό μέτοχο τον επιχειρηματία Π. Βαρδινογιάννη, εταίρο επίσης τον επιχειρηματία Δ. Φέσσα και, τέλος, τους ίδιους τους πιλότους της Ολυμπιακής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα