Στα 40,6 εκ. ευρώ εκτιμάται ο κύκλος εργασιών της Euromedica το 2001

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2002 17:42

Στα 40,6 εκ. ευρώ θα διαμορφωθεί ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Euromedica ΑΕ στη χρήση του 2001 και στα 2,44 εκατ. ευρώ τα καθαρά προ φόρων κέρδη.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, οι προβλέψεις των αποτελεσμάτων της εταιρείας για την χρήση 2001, όπως αυτές παρουσιάζονται στο Ενημερωτικό Δελτίο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης, δεν θα επαληθευθούν παρουσιάζοντας σημαντικές αποκλίσεις της τάξης του 18% όσον αφορά τον κύκλο εργασιών και 64% όσον αφορά τα καθαρά κέρδη προ φόρων.

Οι αποκλίσεις αυτές οφείλονται κυρίως στην σημαντική μείωση των εσόδων και κατ' επέκταση της κερδοφορίας των Κλινικών Euromedica – Κυανούς Σταυρός και Euromedica Τατιάνα Μαιευτική Κλινική στην χρήση 2001.

Οι δύο κλινικές υλοποιούν επενδυτικό πρόγραμμα κτιριακής, μηχανολογικής και ξενοδοχειακής ανακαίνισης, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα την υπολειτουργία διαφόρων τμημάτων τους για μεγάλο χρονικό διάστημα εντός του 2001.

Η αρχική εκτίμηση της διοίκησης της εταιρείας, ότι δηλαδή η τμηματική υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος στις δύο κλινικές με παράλληλη λειτουργία των υπολοίπων τμημάτων τους δεν θα επηρέαζε ιδιαίτερα τα έσοδα των δύο κλινικών, δεν επαληθεύθηκε, με αποτέλεσμα τόσο ο Κυανούς Σταυρός όσο και η Τατιάνα να παρουσιάσουν σημαντική μείωση των εσόδων τους κατά την χρήση 2001.

Ο Κυανούς Σταυρός υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα έξι εκ. ευρώ, το οποίο ολοκληρώνεται εντός του Απριλίου του 2002. Η Τατιάνα υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα τριών εκ. ευρώ, το οποίο ολοκληρώθηκε στο τέλος του Ιανουαρίου του 2002.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κύκλος εργασιών της νέας, μετά την συγχώνευση, εταιρείας παρουσίασε αύξηση 21% στη χρήση του 2001 και ανήλθε σε 40,6 εκ. ευρώ έναντι 33,5 εκατ. ευρώ της χρήσης 2000 (η σύγκριση αφορά το σύνολο του κύκλου εργασιών των συγχωνευομένων εταιρειών).

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής αναδιάρθρωσης της χρήσης κάποιων ζημιογόνων μονάδων, η εταιρεία έχει αποφασίσει την διακοπή της λειτουργίας της Θεραπευτικής Κλινικής Αθηνών ως γενικής κλινικής και την εμπορική αξιοποίηση του ακινήτου της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα