Μπαλάφας: Διανομή μερίσματος εννέα δρχ. για την χρήση 2000-2001

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2002 15:06
UPD:17:47

Τους στόχους και τις προοπτικές της κατασκευαστικής εταιρείας Μπαλάφας, μετά και την ανακοίνωση των στρατηγικών συμμαχιών για τη διεκδίκηση του πτυχίου 7ης τάξης, περιέγραψε ο πρόεδρος της Κωνσταντίνος Μπαλάφας στην σημερινή επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.

Η εταιρεία μέσα από το νέο σχήμα, όπως τόνισε, προσδοκά την ενίσχυση της παρουσίας της στα δημόσια έργα, εκμεταλλευόμενη «τη χρυσή περίοδο για τις κατασκευαστικές (έργα Ολυμπιακών αγώνων)», αλλά και την ενδυνάμωση της στο εξωτερικό αναζητώντας συνεργασίες με ξένους κατασκευαστικούς οίκους.

Στο χώρο των δημοσίων έργων και της διεκδίκησης τους, έχει ήδη αναλάβει, από κοινού με άλλη εταιρεία, την υλοποίηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου, προϋπολογισμού 14 δισ. δρχ. Παράλληλα αναδείχθηκε μειοδότης στο έργο που αφορά την πρόσβαση στο στάδιο, προϋπολογισμού οκτώ δισ. δρχ.

Σημαντική είναι και η δραστηριοποίηση της εταιρείας στο εξωτερικό, καθώς ήδη έχει αναλάβει δύο έργα στην Αλβανία. Το ένα αφορά την Παγκόσμια Τράπεζα, ύψους 2,3 δισ. δρχ. και το άλλο την θυγατρική εταιρεία της Cosmote ΑMC. Παράλληλα, στην Πολωνία έχει αναλάβει έργο για τον όμιλο Μαϊλλη, ενώ πρόσφατα ανέλαβε έργο στη Ρουμανία, ύψους δύο δισ. δρχ., για λογαριασμό της Chipita. Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάφα, νέες συμβάσεις έργων αναμένονται στην Αλβανία και την Πολωνία.

Αναφορικά με τη δραστηριοποίηση της εταιρείας στο χώρο της εκμετάλλευσης ακινήτων (real-estate), μέσω της συμμετοχής της στην εταιρεία Estater, πρόσφατα υπέγραψε σύμβαση ανάπτυξης με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) για εκμετάλλευση συγκεκριμένης έκτασης στου Παπάγου. Παράλληλα έχει αναλάβει την ανακαίνιση ενός ακινήτου του ΜΤΣ στο κέντρο των Αθηνών (Κολοκοτρώνη 13), ενώ θα ανεγείρει συγκρότημα εξοχικών κατοικιών στην Αίγινα (Hellenic Village), έργο ύψους 12 δισ. δρχ.

Η καλή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, όπως τόνισε ο κ. Μπαλάφας, δεν της επιτρέπει να προβεί τουλάχιστον έως τα τέλη Σεπτεμβρίου (ημερομηνία κατά την οποία ολοκληρώνονται οι διαδικασίες συγχώνευσης) σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Τέλος, η συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος εννέα δρχ. ή 0,026 ευρώ ανά μετοχή για την χρήση 2000-2001.

Δικαιούχοι είναι οι κάτοχοι μετοχών της 22ας Φεβρουαρίου 2002 μετά το πέρας της συνεδριάσεως του ΧΑΑ, όπως φαίνεται στο τηρούμενο από την εταιρεία ονομαστικό μετοχολόγιο. Την Δευτέρα 25/2 ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος, οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2000.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η κεφαλαιοποίηση αποθεματικού του Α.Ν 148/67Αρ.3 με την έκδοση δωρεάν μετοχών σε αναλογία μία νέα για κάθε πέντε παλαιές όπως ορίζεται από τον νόμο.

Τα κέρδη προ φόρων της εισηγμένης Μπαλάφας Κατασκευαστική – Εμπορική Συμμετοχών και Επενδύσεων ΑΕ κατά την πρώτη χρήση 2001 ανήλθαν στα 5.648 εκ. δρχ. -προέρχονται κυρίως από πωλήσεις συμμετοχών- , τα οποία η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει για την περαιτέρω ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της.

Κατά τις εκτιμήσεις της διοίκησης, το 2002 ο κύκλος εργασιών θα ανέλθει στα 30 δισ. δρχ. και τα κέρδη προ φόρων στα 3,8 δισ. δρχ.

Σημαντική αύξηση των οικονομικών της μεγεθών παρουσίασε η Κ. Μπαλάφας ΑΤΕ στο εννεάμηνο του 2001. Πιο συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 6.973 εκ. δρχ. έναντι 5.588 εκ. δρχ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου παρουσιάζοντας αύξηση 25%, η οποία προβλέπεται να διατηρηθεί για το σύνολο του 2001. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 1.092 εκ. δρχ έναντι 888 εκ. δρχ. του εννεαμήνου 2000 παρουσιάζοντας αύξηση 23%. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου για το εννεάμηνο της χρήσης 2001 ανήλθε στα 9.571 εκ. δρχ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα