Δύο κοινοπρακτικά δάνεια για την Σφακιανάκης

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2002 17:45

Στην υπογραφή δύο κοινοπρακτικών δανείων, ενός 15 δισ. δρχ. στο Λονδίνο και ενός επτά δισ. δρχ. στην Ελλάδα, προχώρησε η εταιρεία Σφακιανάκης ΑΕΒΕ ολοκληρώνοντας την αναχρηματοδότηση προηγούμενου μακροπρόθεσμου κοινοπρακτικού δανείου ύψους 22 δισ. δρχ.

Την ευθύνη διοργάνωσης και διαχείρισης των δύο παραπάνω δανείων ανέλαβε η Alpha Τράπεζα, ενώ οι κοινοπρακτούσες τράπεζες είναι οι Alpha, EFG Eurobank Ergasias, Εθνική και Λαϊκή.

Κατά την χρήση 2001 ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας σημείωσε μείωση κατά 16 δισ. δρχ. (ποσοστό 25%) σε σχέση με το 2000. Στην ίδια χρήση η εταιρεία παρουσίασε κύκλο εργασιών 49,2 δισ. δρχ., αυξημένο κατά περίπου 7% σε σχέση με το 2000.

Οσον αφορά τη θυγατρική κατά 97% της Σφακιανάκης, την Executive Lease, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, θα εισέλθει στον χώρο των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων αυτοκινήτων (RaC).

Η Executive Lease, που ήδη δραστηριοποιείται στον χώρο των μακροχρόνιων μισθώσεων αυτοκινήτων, διαθέτει στόλο που ξεπερνά τα 1.500 αυτοκίνητα.

Η περαιτέρω ανάπτυξη στο χώρο των μισθώσεων αυτοκινήτων υλοποιείται με την ανάληψη της αποκλειστικής αντιπροσώπευσης της National Car Hire, και της αποκλειστικής εξυπηρέτησης της Alamo RaC στην Ελλάδα.

H National – Alamo δραστηριοποιείται στο χώρο των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων αυτοκινήτων και κατέχει τη δεύτερη θέση διεθνώς σε ό,τι αφορά το μέγεθος του στόλου και των σταθμών που διαθέτει.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΤΕ
  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα