Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2002 17:45

Δύο κοινοπρακτικά δάνεια για την Σφακιανάκης

Στην υπογραφή δύο κοινοπρακτικών δανείων, ενός 15 δισ. δρχ. στο Λονδίνο και ενός επτά δισ. δρχ. στην Ελλάδα, προχώρησε η εταιρεία Σφακιανάκης ΑΕΒΕ ολοκληρώνοντας την αναχρηματοδότηση προηγούμενου μακροπρόθεσμου κοινοπρακτικού δανείου ύψους 22 δισ. δρχ.

Την ευθύνη διοργάνωσης και διαχείρισης των δύο παραπάνω δανείων ανέλαβε η Alpha Τράπεζα, ενώ οι κοινοπρακτούσες τράπεζες είναι οι Alpha, EFG Eurobank Ergasias, Εθνική και Λαϊκή.

Κατά την χρήση 2001 ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας σημείωσε μείωση κατά 16 δισ. δρχ. (ποσοστό 25%) σε σχέση με το 2000. Στην ίδια χρήση η εταιρεία παρουσίασε κύκλο εργασιών 49,2 δισ. δρχ., αυξημένο κατά περίπου 7% σε σχέση με το 2000.

Οσον αφορά τη θυγατρική κατά 97% της Σφακιανάκης, την Executive Lease, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, θα εισέλθει στον χώρο των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων αυτοκινήτων (RaC).

Η Executive Lease, που ήδη δραστηριοποιείται στον χώρο των μακροχρόνιων μισθώσεων αυτοκινήτων, διαθέτει στόλο που ξεπερνά τα 1.500 αυτοκίνητα.

Η περαιτέρω ανάπτυξη στο χώρο των μισθώσεων αυτοκινήτων υλοποιείται με την ανάληψη της αποκλειστικής αντιπροσώπευσης της National Car Hire, και της αποκλειστικής εξυπηρέτησης της Alamo RaC στην Ελλάδα.

H National – Alamo δραστηριοποιείται στο χώρο των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων αυτοκινήτων και κατέχει τη δεύτερη θέση διεθνώς σε ό,τι αφορά το μέγεθος του στόλου και των σταθμών που διαθέτει.