Allianz: Πρόταση για σύσταση εταιρείας κάλυψης από τρομοκρατικές ενέργειες

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2002 15:54

Ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός Allianz AG προτείνει τη δημιουργία ειδικού ομίλου ασφαλειών με στόχο την κάλυψη κινδύνων από τρομοκρατικές ενέργειες στην Ευρώπη, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

Η Allianz αναζητά άλλους δύο εταίρους σε ποσοστό 20% για το εγχείρημα. Η κορυφαία, παγκοσμίως, αντασφαλιστική Munich Re δεν εξεδήλωσε ενδιαφέρον.

H υπ' αριθμόν δύο, παγκοσμίως, αντασφαλιστική εταιρeία Swiss Re και η ελβετική Zurich Financial Services, εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στην εδρεύουσα στο Λουξεμβούργο κοινοπραξία.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Σεπτεμβρίου σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον, πολλές ασφαλιστικές εταιρείες εξαίρεσαν τους κινδύνους από τρομοκρατικές ενέργειες από την πολιτική ασφάλισης βιομηχανιών. Επικαλέστηκαν ότι δεν είναι σε θέση να παρέχουν πλήρη κάλυψη χωρίς ειδική κυβερνητική υποστήριξη.

Αυτό δημιούργησε προβλήματα σε ορισμένους βιομηχανικούς κλάδους, όπως η βιομηχανία χημικών, και σε ιδιοκτήτες κτιρίων όπου στεγάζονται γραφεία στο κέντρο της πόλης.

Στις αρχές της εβδομάδας, η γερμανική ένωση ασφαλιστικών εταιρειών ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει τη δημιουργία ιδιωτικής εταιρείας, η οποία θα καλύπτει φθορές από τρομοκρατική ενέργεια μέχρι του ποσού των τριών δισ. ευρώ, ενώ ζημιές άνω του ποσού αυτού θα καλύπτονται από την κυβέρνηση. Η ένωση θεωρεί ότι η πρόταση της Allianz υπονομεύει τη διεκδίκησή της για κυβερνητική υποστήριξη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα