Πτωτικές τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν στη N.Y.

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2002 15:59
UPD:18:38

Πτωτικές τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν στην αρχή της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά από μία σειρά αποθαρρυντικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο ασφαλιστικός όμιλος Aetna και η εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών Nextel ανακοίνωσαν σήμερα ζημίες μεγαλύτερες από τις προβλέψεις για το τέταρτο τρίμηνο του 2001.

Πιέσεις αναμένεται να δεχθούν οι μετοχές εταιρειών υψηλής τεχνολογίας μετά την απόφαση της Banc of America να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της Ιntel στην τρέχουσα χρήση.

Παράλληλα, έντονες ανησυχίες έχει προκαλέσει η είδηση ότι οι αμερικανικές αρχές κάλεσαν τον ασφαλιστικό όμιλο American International Group να καταθέσει στοιχεία σχετικά με τις λογιστικές πρακτικές που ακολουθούσε η PNC Financial Service.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από την οικονομία, οι νέες αιτήσεις για τη χορήγηση κρατικού επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 10.000 και έφθασαν τις 383.000. Ωστόσο, παρέμειναν κάτω από το επίπεδο των 400.000 για έβδομη κατά σειρά εβδομάδα.

Μετά την έναρξη της συνεδρίασης θα ανακοινωθούν και οι βασικοί δείκτες οικονομικής δραστηριότητας του Conference Board για τον Ιανουάριο.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq ενισχύθηκαν κατά 2,01% και 1,43% αντιστοίχως.

Αυτή την ώρα, οι μετοχές των μεγαλύτερων αμερικανικών εταιρειών στα χρηματιστήρια της Ευρώπης κινούνται πτωτικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα