Θετικό το κλίμα στη Wall Street

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2002 17:30
UPD:17:34

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη μετά από μία σειρά ενθαρρυντικών εταιρικών ανακοινώσεων.

Περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Dow Jones βρίσκεται στις 10.061,29 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,93%, ο Νasdaq στις 1.740,59 μονάδες με κέρδη 0,93% και ο S&P 500 στις 1.098,18 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,77%.

Η General Motors, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία της τόσο στο πρώτο τρίμηνο του 2002 όσο και στο σύνολο του έτους, καθώς η ζήτηση των προϊόντων της στην αμερικανική αγορά ξεπερνάει τις προβλέψεις.

«Η σημερινή ανακοίνωση της GM αποτελεί μία ακόμη ένδειξη ότι η οικονομία ανακάμπτει», δήλωσε στο "Bloomberg" ο Τίμοθι Στίβενσον, διαχειριστής κεφαλαίων στην Evergreen Special Equity Fund. Η μετοχή της GM ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 2,24%.

Μεγαλύτερη άνοδο (7,71%) σημειώνει η μετοχή της εταιρείας ασύρματης τεχνολογίας Qualcomm η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι στο δεύτερο οικονομικό της τρίμηνο τα κέρδη της ανά μετοχή θα διαμορφωθούν σε 20 σεντς, όσο ακριβώς ανέμεναν οι αναλυτές.

Αξιόλογα κέρδη (2,63%) καταγράφει και η μετοχή της Lowe's, του δεύτερου μεγαλύτερου ομίλου λιανικής για οικιακά είδη, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα κέρδη μεγαλύτερα των προβλέψεων για το τέταρτο τρίμηνο του 2001.

Τάσεις ανάκαμψης εμφανίζει και η μετοχή της J.P. Morgan Chase. Την Παρασκευή η μετοχή της εν λόγω επενδυτική τράπεζας δέχθηκε ισχυρές πιέσεις μετά την είδηση ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα της Νέας Υόρκης εξέταζε τα λογιστικά της για συναλλαγές που είχε με την Enron Corp.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα