Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2002 17:30

Θετικό το κλίμα στη Wall Street

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη μετά από μία σειρά ενθαρρυντικών εταιρικών ανακοινώσεων.

Περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Dow Jones βρίσκεται στις 10.061,29 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,93%, ο Νasdaq στις 1.740,59 μονάδες με κέρδη 0,93% και ο S&P 500 στις 1.098,18 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,77%.

Η General Motors, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία της τόσο στο πρώτο τρίμηνο του 2002 όσο και στο σύνολο του έτους, καθώς η ζήτηση των προϊόντων της στην αμερικανική αγορά ξεπερνάει τις προβλέψεις.

«Η σημερινή ανακοίνωση της GM αποτελεί μία ακόμη ένδειξη ότι η οικονομία ανακάμπτει», δήλωσε στο "Bloomberg" ο Τίμοθι Στίβενσον, διαχειριστής κεφαλαίων στην Evergreen Special Equity Fund. Η μετοχή της GM ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 2,24%.

Μεγαλύτερη άνοδο (7,71%) σημειώνει η μετοχή της εταιρείας ασύρματης τεχνολογίας Qualcomm η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι στο δεύτερο οικονομικό της τρίμηνο τα κέρδη της ανά μετοχή θα διαμορφωθούν σε 20 σεντς, όσο ακριβώς ανέμεναν οι αναλυτές.

Αξιόλογα κέρδη (2,63%) καταγράφει και η μετοχή της Lowe's, του δεύτερου μεγαλύτερου ομίλου λιανικής για οικιακά είδη, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα κέρδη μεγαλύτερα των προβλέψεων για το τέταρτο τρίμηνο του 2001.

Τάσεις ανάκαμψης εμφανίζει και η μετοχή της J.P. Morgan Chase. Την Παρασκευή η μετοχή της εν λόγω επενδυτική τράπεζας δέχθηκε ισχυρές πιέσεις μετά την είδηση ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα της Νέας Υόρκης εξέταζε τα λογιστικά της για συναλλαγές που είχε με την Enron Corp.