Kάτω από τα 87 σεντς και πάλι το ευρώ

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2002 12:51
UPD:12:52

Αδύναμο να επωφεληθεί από τη σημαντική βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία εμφανίζεται το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, το οποίο υποχώρησε και πάλι κάτω από το επίπεδο των 87 σεντς.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο δείκτης του ινστιτούτου Ifo που αποτυπώνει το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία σημείωσε το Φεβρουάριο άνοδο για τέταρτο κατά σειρά μήνα. Συγκεκριμένα, αναρριχήθηκε στις 88,7 μονάδες, από 86,2 τον Ιανουάριο (σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία), ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν ότι ο εν λόγω δείκτης θα έφθανε στο 87,2.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των παραπανω στοιχείων, το ευρώ έφθασε μέχρι τα 87,22 σεντς, για να υποχωρήσει μετά από λίγη ώρα και πάλι κάτω από το επίπεδο των 87 σεντς. Αυτή την ώρα (12:45'), στην αγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου έχει διαμορφωθεί στα 86,9 σεντς από 86,88 σεντς αργά χθες το βράδυ.

Η πορεία του ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος αναμένεται να επηρεαστεί από την ανακοίνωση (στις 17:00 ώρα Ελλάδος) του δείκτη του Conference Board που αποτυπώνει την εμπιστοσύνη των αμερικανών καταναλωτών στην οικονομία της χώρας τους. Σύμφωνα με το Reuters, ο εν λόγω δείκτης αναμένεται υποχωρήσει το Φεβρουάριο στο 96,8 από 97,3 τον Ιανουάριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα