Πτωτικές τάσεις στη Wall Street

Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2002 18:19

Απώλειες καταγράφουν oι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street παρά τα νέα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και τις αισιόδοξες εκτιμήσεις του διοικητή της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν, ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας.

Ο Dow Jones έχει υποχωρήσει στις 10.521,71 μονάδες μειωμένος κατά 0,50% και ο Nasdaq στις 1.886,58 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,15%.

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία η παραγωγικότητα εργασίας στο τέταρτο τρίμηνο του 2001 αυξήθηκε κατά 5,2% σε ετήσια βάση, ενώ τα προκαταρκτικά στοιχεία έδειχναν αύξηση 3,5%.

Θετικά ήταν τα νέα και για την αγορά εργασίας, καθώς την περασμένη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις για τη χορήγηση κρατικού επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν κατά 5.000 και διαμορφώθηκαν στις 376.000.

Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Αλαν Γκρίνσπαν, στη σημερινή του κατάθεση ενώπιον της τραπεζικής επιτροπής της Γερουσίας δήλωσε ότι η ανάκαμψη στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει ήδη δρομολογηθεί. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι η ανάκαμψη αυτή θα έχει τη δυναμική που επεδείκνυε η οικονομία στο παρελθόν, όταν ξεπερνούσε ανάλογες κρίσεις.

Η σημερινή του ομιλία χαρακτηρίστηκε, ωστόσο, ως η πιο αισιόδοξη για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι αποτελεί προάγγελο αύξησης των επιτοκίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα