Τηλέτυπος: Στοχεύει μέσω Netmed στο ολλανδικό χρηματιστήριο

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2001 18:16

Στην επανάληψη των υπεραξιών που πέτυχε έως σήμερα στην ψηφιακή τηλεόραση φιλοδοξεί η Τηλέτυπος. Η επίτευξη αυτού του στόχου, όπως τονίστηκε, στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας, "περνάει" και μέσα από την είσοδο της Netmed NV, σε ένα βάθος χρόνου τριών ετών, όπως προσδοκάται, στο χρηματιστήριο της Ολλανδίας.

Σημαντικές διαγράφονται οι εξελίξεις και στην Κύπρο. Συγκεκριμένα πριν από λίγες ημέρες, η κυβέρνηση της Κύπρου αποφάσισε να οριστικοποιήσει τις άδειες λειτουργίας της τηλεόρασης, δίνοντας μόνιμη άδεια σε όσους διέθεταν προσωρινή, μεταξύ των οποίων και στο κανάλι που εκπέμπει το πρόγραμμα του Μega, τον Λόγο. Η Τηλέτυπος, μετά τις αλλαγές στην κυπριακή νομοθεσία, είναι σε θέση πια να αποκτήσει το 25% της εταιρείας που ελέγχει το εν λόγω κυπριακό κανάλι.

Σχετικά με τη διαφημιστική δαπάνη, τονίστηκε ότι είναι η πρώτη φορά την τελευταία πενταετία που η πορεία της είναι πτωτική, αν και αναφέρθηκε ότι δεν θα επηρεάσει αρνητικά τον τζίρο της εταιρείας, που θα εμφανιστεί αυξημένος σε σχέση με πέρυσι.

Επίσης, εγκρίθηκε από τη συνέλευση η αγορά ιδίων μετοχών έως και ποσοστού 10% με εύρος τιμής απόκτησης τα τέσσερα με δέκα ευρώ.

Tέλος, η εταιρεία προβαίνοντας στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της(13 δισ. δρχ.), αναμένεται να μετατρέψει τα 10 δισ. δρχ. σε κοινοπρακτικό δάνειο εξαετούς διάρκειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα