Στην κοινοπραξία ΕΡΓΟΚΑΤ-ΓΕΝΕΡ η ανακατασκευή και διαχείριση του Σαρόγλειου

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2001 19:59

Σύμβαση που αφορά την ανακατασκευή και διαχείριση του Σαρόγλειου Μεγάρου στην Ομόνοια, υπέγραψε η κοινοπραξία ΕΡΓΟΚΑΤ-ΓΕΝΕΡ με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού(ΜΤΣ).

Η κοινοπραξία των κατασκευαστικών εταιρειών, στην οποία η ΕΡΓΟΚΑΤ συμμετέχει με 66%, προχώρησε στην υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης, αποκτώντας έτσι τη διαχείριση του Μεγάρου για 25 χρόνια.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του Μεγάρου το ΜΤΣ θα εισπράττει το 30% των ακαθάριστων εσόδων του κτιρίου από την κοινοπραξία. Το business plan για την εκμετάλλευση του κτιρίου προβλέπει την απομάκρυνση όλων των σημερινών μισθωτών του Μεγάρου, των οποίων οι συμβάσεις έχουν προ καιρού λήξει, εκτός της Γενικής Τράπεζας.

Η ΕΡΓΟΚΑΤ προσανατολίζεται στην αξιοποίηση του Μεγάρου μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανακαίνισής του, είτε ως ξενοδοχειακή μονάδα, είτε ως πολυκατάστημα, ενδεχόμενα για τα οποία ήδη έχουν γίνει προκαταρκτικές επαφές.

Η ΕΡΓΟΚΑΤ, η οποία έχει καταθέσει αίτηση για την εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, παρουσίασε το 2000 κύκλο εργασιών 9,45 δισ. δρχ και καθαρά προ φόρων κέρδη 833 εκατ. δρχ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα