ΟΤΕ : Απέσπασε τo βραβείο «Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστεία»

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2002 09:59

Με το βραβείο «Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστεία», που απονέμεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.), τιμάται σήμερα ο ΟΤΕ. Το πιστοποιητικό αυτό απονέμεται σε επιχειρήσεις που εκπλήρωσαν με επιτυχία όλα τα κριτήρια του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Διαχείρισης Ποιότητας (European Foundation for Quality Management-E.F.Q.M.), εκπρόσωπος του οποίου στην Ελλάδα είναι η Ε.Ε.Δ.Ε.

Ο ΟΤΕ συμμετείχε στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων με τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειών. Σε πρώτη φάση επιλέχθηκαν τρεις περιφέρειες (Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία και Ηπειρος) και μετρήθηκε η αποτελεσματικότητά τους σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, η απόδοση της επιχείρησης εξετάζεται στο σύνολό της, ήτοι : οικονομικά αποτελέσματα, πελάτες, ανθρώπινο δυναμικό και κοινωνικό σύνολο.

Η βράβευση αυτή, όπως ανακοινώθηκε από τον οργανισμό, υπογραμμίζει τη συνεχή δέσμευση του ΟΤΕ για διαρκή βελτίωση των επιχειρησιακών αποτελεσμάτων μέσω τεκμηριωμένων διαδικασιών που υλοποιούνται με συστηματικό τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ είναι μέλος του E.F.Q.M. από το 2000, ενώ εφαρμόζει και το Ευρωπαϊκό Μοντέλο Επιχειρηματικής Αριστείας, ένα στρατηγικό εργαλείο διοίκησης του ιδρύματος, που δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα