Συμφωνία IPS και SETEC για «έξυπνες κάρτες»

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2002 13:00
UPD:13:01

Στην υπογραφή συμφωνίας με την φινλανδική εταιρεία SETEC, υπέγραψε η Inform Processing Services A.E. (μέλος του ομίλου Inform Π. Λύκος) για την αποκλειστική συνεργασία σε θέματα που αφορούν στις «έξυπνες κάρτες» και τις εφαρμογές ασφαλείας.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, η SETEC ανήκει κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στην Τράπεζα της Φινλανδίας και το Φινλανδικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Sitra. Είναι από τους πρωτοπόρους παγκοσμίως στην τεχνολογία έξυπνων καρτών υψηλής ασφαλείας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους παροχείς λύσεων και συστημάτων smart cards. Διαθέτει ένα από τα ασφαλέστερα και παραγωγικότερα διεθνώς συστήματα καρτών για χρήση ταυτοτήτων πάσης φύσης, συμπεριλαμβανομένων διαβατηρίων και αδειών οδήγησης. Στο πελατολόγιό τους συγκαταλέγονται εταιρείες όπως : Nokia, Ericsson, Hewlett Packard, Baltimore Technologies, Entrust Technologies, Infineon, Microsoft Mobile, Philips και Motorola.

Η συμφωνία αυτή, τονίζεται στην ανακοίνωση, αναβαθμίζει και σφραγίζει σε διάρκεια χρόνου την ήδη από πενταετίας επιτυχημένη συνεργασία των δύο εταιρειών.

Οι πρώτοι τομείς ενεργοποίησης της συμφωνίας αφορούν τις ακόλουθες δραστηριότητες:

* Τραπεζικές κάρτες, καθώς η SETEC είναι η μόνη ευρωπαϊκή εταιρεία η οποία έχει κατασκευάσει και εισάγει ήδη στην αγορά πιστωτικές κάρτες με chip (κάρτες EMV)

* Κάρτες Αναγνώρισης (ID cards) με ειδικές προδιαγραφές ασφαλείας (ταυτότητες, κάρτες υγείας, φοιτητικές, κάρτες Δημοτών κ.λπ.) καθώς και

* Πρωτότυπες και εξειδικευμένες εφαρμογές έξυπνων καρτών όπως είναι οι κάρτες διπλής χρήσης (chip επαφής και contactless στην ίδια κάρτα–Dual Interface Cards).

Η IPS δραστηριοποιείται στον χώρο των τεχνολογιών αιχμής με κύρια αντικείμενα τη διαχείριση και εκκαθάριση ηλεκτρονικών συναλλαγών και την παραγωγή καρτών διαφόρων τεχνολογιών, όπως είναι οι τραπεζικές κάρτες, οι κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας της κινητής τηλεφωνίας, και οι έξυπνες κάρτες. Διαχειρίζεται σήμερα κάρτες Mastercard και VISA για πολλούς τραπεζικούς οργανισμούς. Παράλληλα, αποτελεί την μεγαλύτερη μονάδα προσωποποίησης καρτών στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης με δυνατότητα επεξεργασίας περισσοτέρων των 3.000.000 καρτών την εβδομάδα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΛΥΚ



Σχολιασμένα