Σύμβαση ύψους 1,7 εκατ. ευρώ υπέγραψε η Ιντρακόμ με την ΕΒΟ

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2002 13:42

Σύμβαση ύψους 1,7 εκατ. ευρώ. υπέγραψαν η Ελληνική Βιομηχανία Οπλων (ΕΒΟ) και η Iντρακόμ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σύμβαση αφορά στην προμήθεια συσκευών τακτικών επικοινωνιών VHF του προγράμματος Asrad του ελληνικού στρατού.

Το πρόγραμμα Asrad Hellas προβλέπει την προμήθεια 54 συστημάτων Stinger επί οχήματος που καλύπτουν τις ανάγκες της αντιαεροπορικής προστασίας του ελληνικού στρατού. Οι εν λόγω ασύρματοι VHF κατασκευάζονται τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την Iντρακόμ στο πλαίσιο σύμβασης προμήθειας 3.800 σταθμών ασυρμάτου, για τον εξοπλισμό των σωμάτων και όπλων του στρατού ξηράς. Οι νέες παραγγελίες καλύπτουν τις επικοινωνιακές ανάγκες οπλικών συστημάτων όπως τα αντιαεροπορικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς Patriot, τα αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς Crotale και τα αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH 2000. Η εξέλιξη αυτή, καθιστά την οικογένεια ασυρμάτων PR4G τον κύριο ασύρματο στην ζώνη συχνοτήτων VHF για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Το ύψος της Ελληνικής Προστιθέμενης Αξίας (ΕΠΑ) που επιτυγχάνει η Iντρακόμ στην παραγωγή των σταθμών ασυρμάτου PR4G ξεπερνά το 55% της αξίας του παραδοτέου υλικού, εκ του οποίου ποσοστό μεγαλύτερο του 40% ανατίθεται από την Iντρακόμ ως υποκατασκευαστικό έργο σε άλλες ελληνικές εταιρείες.

Το υποκατασκευαστικό έργο αφορά κυρίως ηλεκτρονικά υποσυστήματα, μεταλλικά μέρη και παρελκόμενα. Σημαντικότεροι εγχώριοι συνεργάτες της Iντρακόμ στο εν λόγω πρόγραμμα είναι οι εταιρίες ΕΑΒ, Γερμανός Μπαταρίες, MILTECH, ΜΙΚΡΟΝ και ΑΧΟΝ Μηχανουργική.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα