Με θετικό πρόσημο Dow Jones και Nasdaq

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2002 18:11
UPD:18:27

ΜΙΚΡΗ άνοδο σημειώνουν κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη μετά από ορισμένα ενθαρρυντικά νέα από το χώρο των επιχειρήσεων και τα στοιχεία για την απασχόληση.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, το Μάρτιο δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ 58.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι 41.000 που ανέμεναν οι αναλυτές. Πρόκειται για την πρώτη φορά μετά από οκτώ μήνες που η αμερικανική οικονομία δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, καθώς, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, το Φεβρουάριο οι θέσεις εργασίας είχαν μειωθεί κατά 2.000, ενώ η αρχική ανακοίνωση έκανε λόγο για τη δημιουργία 66.000 νέων θέσεων. Για τη μεγάλη αυτή απόκλιση το αμερικανικό υπουργείο δεν έδωσε διευκρινίσεις.

Ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε τον περασμένο μήνα στο 5,7%, από 5,5% το Φεβρουάριο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθεί στο 5,6%. Οπως εκτιμούν οικονομολόγοι, η μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση της ανεργίας ενδεχομένως να αποτρέψει τη Fed από το να προβεί σύντομα σε αύξηση των επιτοκίων της.

Αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ δήλωσε μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης στη Wall Street, ότι δεν επιθυμεί άνοδο των επιτοκίων όσο το ποσοστό ανεργίας παραμένει πάνω από το 5%.

Αυτή την ώρα (18:05), ο Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 10.313,51 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,77% και ο Νasdaq στις 1.792,06 μονάδες με οριακά κέρδη 0,13%.

Σημαντικά κέρδη (5,53%) καταγράφει η μετοχή της Minnesota Mining & Manufacturing (3Μ) μετά την ανακοίνωση της διοίκησης ότι τα κέρδη της εταιρείας στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ενδεχομένως να ξεπεράσουν τις προβλέψεις.

Ανοδο (1,55%) σημειώνει και η μετοχική τιμή της Alcoa. Ο μεγαλύτερος όμιλος παραγωγής αλουμινίου στον κόσμο ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του στο πρώτο τρίμηνο του 2002, αν και μειώθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό, ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα