Σε διαβούλευση το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020»

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2012 18:25

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου έθεσε η Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία «Ορίζοντας 2020» («Horizon 2020»).

Οι απόψεις που θα διατυπωθούν, θα αξιοποιηθούν, ώστε να διαμορφωθούν οι ελληνικές θέσεις, οι οποίες θα κατατεθούν στις διαπραγματεύσεις που θα λάβουν χώρα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με στόχο την υιοθέτηση του νέου Προγράμματος Πλαισίου.

Η διαβούλευση, που συντονίζεται από τη Διεύθυνση Διεθνούς Συνεργασίας της ΓΓΕΤ, απευθύνεται στην ελληνική επιστημονική-ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα, σε οργανισμούς, υπουργεία και γενικά σε κάθε φορέα ή φυσικό πρόσωπο που θα μπορούσε να εμπλακεί σε δράσεις του προγράμματος.

Ο «Ορίζοντας 2020» περιλαμβάνει τις δράσεις που χρηματοδοτούνται σήμερα από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο, τα τμήματα του Προγράμματος Πλαισίου για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (CIP-Competitiveness and Innovation Framework Programme), καθώς και τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Iνστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ-European Institute of Innovation and Technology).

Στη σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΕΤ (http://www.gsrt.gr) παρατίθενται το εισαγωγικό κείμενο διαβούλευσης και συνοπτική παρουσίαση του προγράμματος «Ορίζοντας 2020», στα ελληνικά, καθώς και οι βασικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για τυχόν διευκρινίσεις και για την αποστολή των σχολίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη ΓΓΕΤ (Διεύθυνση Διεθνούς Ε&Τ Συνεργασίας/Τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπεύθυνες Χρυσούλα Ηλιάκη, τηλ. 2107458091, [email protected], και Βασιλική Πλέτσα, τηλ. 2107458096, [email protected]).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα