Στην Anglesey Aquaculture η Selonda UK

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2012 18:17
A- A A+

Σε στρατηγικό επενδυτή, την Anglesey Aquaculture Ltd, πέρασε η SELONDA UK, θυγατρική της ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕ στην Ουαλία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε προκειμένου να επιλύσει το Διοικητικό και Διαχειριστικό αδιέξοδο, στο οποίο είχε περιέλθει η θυγατρική της SELONDA UK στην Ουαλία, λόγω ασυμφωνίας με την Σαουδαραβική JAΖAN που κατείχε το 50% των μετοχών και σε στενή συνεργασία με τους νομικούς της συμβούλους στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποφάσισε να ενεργοποιήσει τη δυνατότητα που δίνει ο αγγλικός νόμος σε παρόμοιες περιπτώσεις, οδηγώντας την εταιρεία με ταχύρυθμες διαδικασίες σε ανεξάρτητο στρατηγικό επενδυτή.

Έτσι, η θυγατρική της ΣΕΛΟΝΤΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο SELONDA UK Ltd, πέρασε στον απόλυτο έλεγχο της Anglesey Aquaculture Ltd από 05/01/2012, η οποία ανέλαβε υποχρεώσεις της εταιρείας σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται.

«Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα οικονομική συγκυρία και έχοντας εξαντλήσει όλες τις δυνατές επιχειρηματικές εναλλακτικές ενέργειες, διερευνήσαμε και όλες τις νομικές λύσεις προκειμένου να δώσουμε τέλος στο αδιέξοδο που είχε προκληθεί από την αδιαφορία του έτερου μετόχου, έτσι ώστε η εταιρεία να συνεχίσει τη λειτουργία της προς όφελος των εργαζομένων, της παραγωγής και της τοπικής κοινωνίας», δήλωσε ο κ. Ιωάννης Στεφανής, Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.

Προτεινόμενα για εσάς