CSU: Η έξοδος χωρών από το ευρώ πρέπει να είναι δυνατή ως ύστατη λύση

Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2012 21:09
UPD:21:13

Τη διαφωνία του με την άποψη της γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ, η οποία είχε υποστηρίξει ότι αν αποτύχει το ευρώ θα αποτύχει και η Ευρώπη, εξέφρασε το ηγετικό στέλεχος της Χριστιανο-Κοινωνικής Ενωσης (CSU), Χορστ Ζιχόφερ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, ο Ζιχόφερ σημείωσε ότι «υπάρχουν πολλές υγιείς οικονομίες εκτός ευρωζώνης», εντούτοις, πρόσθεσε, «η Ευρώπη λειτουργεί».

Ερωτηθείς μάλιστα για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Αθήνας από την ευρωζώνη, εξέφρασε την άποψη ότι οι παρενέργειες σε αυτήν την υποθετική περίπτωση, «δεν θα είναι αρκετά ισχυρές, ώστε η Ευρώπη να ζημιωθεί». «Δεν προτείνω πάντως η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη», διευκρίνισε.

Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση ότι στο μέλλον θα πρέπει η οικονομική διακυβέρνηση στην ευρωζώνη να δύναται να διώχνει τα μέλη, που συστηματικά παραβιάζουν τους κανόνες της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Αν και παραδέχθηκε ότι ο τρόπος αυτός «είναι ωμός» επισήμανε ότι η απομάκρυνση ενός μέλους, ως υστάτη λύση, «πρέπει να είναι εφικτή».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα