Δέλτα Βιομηχανία Γάλακτος : Αύξησε κατά 25% τα προ φόρων κέρδη της

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2002 11:48

Σημαντική άυξηση της κερδοφορίας της εμφάνισε η Δέλτα Πρότυπος Βιομηχανία Γάλακτος Α.Ε., θυγατρική της Δέλτα Συμμετοχών Α.Ε., κατά την οικονομική χρήση του 2001, καθώς τα καθαρά προ φόρων κέρδη της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 25%, από 3.415 εκατ. δρχ. το 2000 σε 4.265 εκατ. δρχ. το 2001.

Σημαντική είναι επίσης και η άνοδος των καθαρών πωλήσεων της εταιρείας, που ανήλθαν σε 89 δισ. δρχ. έναντι 79 δισ. δρχ. το 2000, πετυχαίνοντας έτσι αύξηση της τάξεως του 12%. Το λειτουργικό κέρδος αυξήθηκε σε ποσοστό άνω του 30%, από 3.471 εκατ. δρχ. το 2000 σε 4.543 εκατ. δρχ. το 2001.

Με βάση τα πολύ θετικά οικονομικά αποτελέσματα του 2001 και τις νέες προοπτικές ανάπτυξης και κερδοφορίας για το τρέχον έτος, η Δέλτα Πρότυπος Βιομηχανία Γάλακτος Α.Ε. αναμένει για το 2002 αύξηση του κύκλου εργασιών ανώτερη του 15% και συνεχιζόμενη βελτίωση της κερδοφορίας (προ φόρων) κατά 25%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας ο κύκλος εργασιών θα αγγίξει τα 300 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων θα είναι της τάξης των 15,6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Αντώνη Κροντηρά, τα παραπάνω ιδιαιτέρως ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα αλλά και η αισιοδοξία της εταιρείας για το μέλλον είναι απόρροια της στρατηγικής της Δέλτα Προτύπου Βιομηχανίας Γάλακτος Α.Ε., η οποία περιστρέφεται γύρω από τέσσερις κύριους άξονες : διεύρυνση των αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία, συνεχής βελτίωση των προϊόντων της, εκμετάλλευση των συνεργιών του ομίλου και εκτεταμένη χρήση νέων τεχνολογιών.

Συγκεκριμένα, η διεύρυνση των αγορών μέσα από το πρόσφατο επαναλανσάρισμα του Milko και των νέων εξειδικευμένων βρεφικών γιαουρτιών της σειράς Advance οδήγησε σε σημαντική αύξηση του μεγέθους και της κερδοφορίας των αντίστοιχων αγορών. Επιπλέον, η ανανέωση των συσκευασιών όλης της σειράς του Φρέσκου Γάλακτος Δέλτα και η δημιουργία του Κέντρου Ενημέρωσης Καταναλωτών συνέτειναν αποτελεσματικά στην ανάπτυξη των πωλήσεων, ενισχύοντας περαιτέρω την εικόνα της ΔΕΛΤΑ ως υπεύθυνου παραγωγού και την προσπάθειά της για συνεχή βελτίωση και πρωτοπορία. Στα παραπάνω αξίζει να προστεθεί και η εκτεταμένη χρήση νέων τεχνολογιών, όπως η νέα, υπερσύγχρονη για τα ελληνικά δεδομένα γραμμή παραγωγής γιαούρτης, που έχει αποφέρει σημαντική μείωση του κόστους, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει ακόμη περισσότερο τα ποιοτικά αποτελέσματα.

Αναφορικά με τη συμμετοχή της Δέλτα Προτύπου Βιομηχανίας Γάλακτος Α.Ε. στη νέα διαδικασία πώλησης πακέτου μετοχών της ΑΓΝΟ, και μετά από επανεξέταση του θέματος, η εταιρεία έκρινε ότι είναι σαφώς οικονομικά αποδοτικότερη η αυτοδύναμη ανάπτυξή της στη Βόρειο Ελλάδα, τόσο από εμπορική όσο και από παραγωγική άποψη.

Η εταιρεία έχει αποφασίσει να δημιουργήσει δική της βιομηχανική υποδομή (εργοστάσιο παστερίωσης και εμφιάλωσης γάλακτος) στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο το εκτεταμένο δίκτυο συλλογής γάλακτος, το οποίο διαθέτει στη Βόρειο Ελλάδα και αναπτύσσοντας την παραγωγική της δυναμικότητα για την κάλυψη των αναγκών της. Με την επένδυση αυτή η Δέλτα Πρότυπος Βιομηχανία Γάλακτος Α.Ε. θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί αποτελεσματικότερα τόσο τους πελάτες της όσο και τους καταναλωτές και τους προμηθευτές της στην περιοχή, συνεισφέροντας σημαντικά στην τοπική οικονομία μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και των οικονομικών διασυνδέσεων που η λειτουργία της μονάδας θα δημιουργήσει στην περιοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα