SAP AG : Υψηλότερη μείωση στα κέρδη της το α' τρίμηνο

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2002 11:54
UPD:12:05

Μεγαλύτερη απ' ό,τι αναμένετο ήταν η μείωση των καθαρών κερδών της υπ'αριθμόν ένα παγκοσμίως εταιρείας λογισμικού επιχειρήσεων SAP AG, μετά τη μείωση των εσόδων από τη χορήγηση αδειών χρήσης λογισμικού και αυξήθηκαν οι ζημίες της αμερικανικής Commerce One Inc. στην οποία η γερμανική εταιρεία συμμετέχει με ποσοστό 20%.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, τα καθαρά κέρδη της SAP μειώθηκαν σε 65 εκατ. ευρώ ή 21 σεντς ανά μετοχή από 109 εκατ. ευρώ ή 35 σεντς ανά μετοχή έναν χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη στο πρώτο τρίμηνο θα ανήρχοντο σε 104 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 9% στα 1,66 δισ. ευρώ αλλά τα έσοδα από χορήγηση αδειών χρήσης λογισμικού, που θεωρούνται δείκτης-κλειδί για τις επιδόσεις της SAP, ήσαν απογοητευτικά σημείωνοντας μείωση 12% στα 402 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία διατήρησε τους στόχους της για αύξηση 15% των πωλήσεων στο 2002, αλλά προειδοποίησε για «έτος πρόκληση». Θεωρεί ότι οι πωλήσεις λογισμικού πλήττονται από το σκληρό οικονομικό περιβάλλον και αναμένει μικρή, μόνον, βελτίωση των δαπανών των επιχειρήσεων σε τεχνολογία πληροφορικής. Βλέπει τις εν λόγω δαπάνες στην Ευρώπη να είναι σχετικά ισχυρές αλλά διατηρεί επιφυλακτική στάση για τις σχετικές δαπάνες στις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα