Μεγαλύτερη των προβλέψεων η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών στη Γαλλία

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2002 12:17
UPD:12:20

ΜE TON TAXYTEΡΟ ρυθμό των τελευταίων 14 μηνών αυξήθηκαν το Μάρτιο οι δαπάνες των Γάλλων καταναλωτών παρέχοντας μία ακόμη ένδειξη ότι η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης διανύει περίοδο ανάκαμψης.

Όπως ανακοίνωσε το πρωί η εθνική στατιστική υπηρεσία Insee, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 1,2%, ενώ οι αναλυτές σε έρευνα του "Bloomberg" ανέμεναν άνοδο της τάξεως του 0,1%. Η μεγαλύτερη ζήτηση παρατηρήθηκε για είδη οικιακού εξοπλισμού.

Η σημαντική αύξηση των καταναλωτικών δαπανών έρχεται να προστεθεί στα εξίσου ενθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν προσφάτως και τα οποία καταδεικνύουν ότι τα χειρότερα για τη γαλλική οικονομία ανήκουν στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, η ανεργία μειώθηκε το Φεβρουάριο για πρώτη φορά μετά από επτά μήνες, ενώ ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης αναρριχήθηκε το Μάρτιο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τράπεζας της Γαλλίας, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας αυξήθηκε κατά 0,2% στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ οι προβλέψεις για το δεύτερο τρίμηνο κάνουν λόγο για αύξηση της τάξεως του 0,5%.

Υπενθυμίζεται ότι το γαλλικό ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο του περυσινού έτους είχε συρρικνωθεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα