Πάνω από τα 89 σεντς το ευρώ

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2002 12:42
UPD:12:43

ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών αναρριχήθηκε εκ νέου το ενιαίο νόμισμα έναντι του δολαρίου κατά τις πρωινές συναλλαγές στη χρηματαγορά του Λονδίνου.

Αυτή την ώρα (12:40) η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου έχει διαμορφωθεί στα 89,15 σεντς, ενώ νωρίτερα έφθασε μέχρι τα 89,23 σεντς, στο υψηλότερο επίπεδο της ημέρας έναντι 88,8 σεντς αργά χθες το βράδυ.

Περαιτέρω ώθηση στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έδωσε η σημαντική αύξηση των καταναλωτικών δαπανών το Μάρτιο στη Γαλλία http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/04/19/211392.htm , τη δεύτερη ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνη.

Όπως ανακοίνωσε το πρωί η εθνική στατιστική υπηρεσία Insee, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 1,2%, ενώ οι αναλυτές σε έρευνα του "Bloomberg" ανέμεναν οριακή άνοδο της τάξεως του 0,1%.

Από την άλλη μεριά, οι πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα αποδίδονται στον προβληματισμό ως προς την ισχύ της οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ.

Στοιχεία που ανακοινώθηκαν προσφάτως, δείχνουν αύξηση του αριθμού των ανέργων και εξασθένηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Στην κατάθεσή του ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου, ο διοικητής της Φέντεραλ Ριζέρβ, Αλαν Γκρίνσπαν, δήλωσε πως παραμένει άγνωστη η ισχύς της οικονομικής ανάκαμψης και άφησε ανοικτό το ζήτημα της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

«Η αβεβαιότητα για την αμερικανική οικονομία ασκεί πιέσεις στο δολάριο», δήλωσε στο "Bloomberg" στέλεχος της Mitsubishi Trust & Banking Corp στο Τόκιο.

«Το δολάριο είναι ευάλωτο. Δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ότι οι επενδυτικές δαπάνες στις ΗΠΑ αυξάνονται και υπάρχει ανησυχία ως προς την ισχύ της οικονομικής ανάκαμψης», επεσήμανε οικονομολόγος της Brown Brothers Harriman.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα