Ενταση στο διαγωνισμό ελεγκτών βεβαίωσης εσόδων του ΥΠΟΙΚ

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012 14:31
UPD:17:58

Ενταση επικράτησε το πρωί στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης, (Πειραιώς 211, Ταύρος), όταν εφοριακοί επιχείρησαν να εμποδίσουν τη γραπτή αξιολόγηση του προσωπικού που θα στελεχώσει τις θέσεις ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης των εσόδων του κράτους, στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε, αλλά έξω από το κτήριο σημειώθηκαν επεισόδια με αποτέλεσμα να συλληφθεί στέλεχος της ομοσπονδίας των εφοριακών υπαλλήλων.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε λόγω ενστάσεων σχετικά με περιοριστικούς όρους που υπήρχαν για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Τη συμπαράστασή του «στον αγώνα των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών ενάντια στο μνημονιακό σχέδιο ιδιωτικοποίησης του φορολογικού μηχανισμού» εκφράζει ο ΣΥΝ και καταγγέλλει «την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ως ηθικούς αυτουργούς της σημερινής επίθεσης των ΜΑΤ ενάντια στους ειρηνικούς διαδηλωτές».

Το κόμμα καταγγέλλει επίσης την απαράδεκτη, όπως αναφέρει σύλληψη του συνδικαλιστή Τρύφωνα Αλεξιάδη και απαιτεί «εδώ και τώρα την παύση κάθε δίωξης εναντίον του».

«Για μια ακόμη φορά τονίζουμε ότι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής δεν γίνεται με ιδιώτες - κυνηγούς κεφαλών, αλλά με την ύπαρξη πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση της», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται: «Η κυβέρνηση όμως του δοτού πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, όχι μόνο δεν διαθέτει τη βούληση, αλλά χορηγεί επί της ουσίας ασυλία στους μεγαλοφοροφυγάδες, μέσω των αλλεπάλληλων χαριστικών ρυθμίσεων αλλά και μέσω της πλήρης διάλυσης των εφοριών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα