Γ. Γραμματίδης: «Όχι» στην κατάργηση της δημοσίευσης ισολογισμών στον Τύπο

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012 17:24

Την αντίθεσή του στο μέτρο της άμεσης κατάργησης της δημοσίευσης των οικονομικών στοιχείων των επιχειρήσεων στον Τύπο εκφράζει ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης, προκρίνοντας την καθιέρωση μίας πενταετούς τουλάχιστον μεταβατικής περιόδου για την εφαρμογή του.

Με επιστολές του προς τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών, ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Γιάννος Γραμματίδης, εκφράζει την αντίθεσή του στο μέτρο της άμεσης κατάργησης της δημοσίευσης των οικονομικών στοιχείων των επιχειρήσεων στον Τύπο προκρίνοντας την καθιέρωση μίας πενταετούς τουλάχιστον μεταβατικής περιόδου για την εφαρμογή του.

Το ΓΕΜΗ, άλλωστε, υπενθυμίζει ο κ. Γραμματίδης, ακόμα υπολειτουργεί, ενώ οι σχετικές δημοσιεύσεις στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως καθυστερούν, πέραν του ότι οι πολίτες δεν είναι ακόμα εξοικειωμένοι με την ηλεκτρονική πρόσβαση σε αυτήν.

Είναι αδιανόητο, τονίζει ο κ. Γραμματίδης, να επιβαρύνουμε με τέτοια άμεσης εφαρμογής μέτρα ακόμα περισσότερο τις ήδη χειμαζόμενες εκδοτικές επιχειρήσεις σε περίοδο βαθειάς ύφεσης και να τις οδηγούμε είτε σε απολύσεις προσωπικού είτε σε οριστικό κλείσιμο.

Καταλήγει, δε, επισημαίνοντας ότι «σήμερα πού υπάρχει αυξημένη ανάγκη επικοινωνίας τόσο της πολιτικής ηγεσίας του τόπου σε σχέση με τη νέα πορεία του, όσο και των επιχειρήσεων με τους πολίτες, ώστε να ξαναζωντανέψει η καίρια πληγείσα κατανάλωση, χρειαζόμαστε να υπάρχουν υγιείς εκδοτικές επιχειρήσεις, πού να μπορούν να επιτελούν ανέτως το έργο της ενημέρωσης και να μεταφέρουν στον ελληνικό λαό όλα αυτά τα μηνύματα που στην ουσία αφορούν το μέλλον του».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα