ΑΒΝ Αmro Holding NV : Εντός των προβλέψεων τα αποτελέσματα

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2002 13:57

Εντός των προβλέψεων ήταν η μείωση της κερδοφορίας το πρώτο τρίμηνο του 2002 του ομίλου ABN Amro Holding NV. Ο κορυφαίος ολλανδικός όμιλος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών διατήρησε την επιφυλακτική εκτίμησή του για το σύνολο του έτους.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, τα καθαρά κέρδη του ομίλου, συμπεριλαμβανομένου του κόστους για την παύση των δραστηριοτήτων στον τομέα συγχωνεύσεων και εξαγορών αφενός, και, αφετέρου, διαχείρισης χαροφυλακίων στις ΗΠΑ, σημείωσαν μείωση κατά σχεδόν 42% σε 397 εκατ. ευρώ.

Εξαιρουμένων των εκτάκτων αποτελεσμάτων, τα καθαρά κέρδη του ομίλου μειώθηκαν σε ποσοστό 12% φθάνοντας τα 602 εκατ. ευρώ, από 683 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2001. Η διοίκηση του ομίλου προέβλεψε στο πρώτο τρίμηνο ποσό 390 εκατ. ευρώ για κάλυψη ενδεχόμενων ζημιών από επισφαλή δάνεια (αύξηση 46% σε ετήσια βάση).

Σύμφωνα με το Bloomberg, η μείωση κόστους των δραστηριοτήτων της ABN Amro στον τομέα της χονδρικής τραπεζικής έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς καθώς ο όμιλος περιέκοψε 3.000 θέσεις εργασίας και κλείνει τις μη κερδοφόρες μονάδες της. Οι λειτουργικές δαπάνες του ομίλου μειώθηκαν κατά 2,9% σε 1,26 δισ. ευρώ.

Πέραν της παύσης των δραστηριοτήτων της στους τομείς εξαγορών και συγχωνεύσεων και διαχείρισης χαρτοφυλακίων στις ΗΠΑ, η ABN Amro προχώρησε σε μείωση του αριθμού υποκαταστημάτων της στην Ολλανδία σε 550 (από 830) και περικοπή 6.250 θέσεων εργασίας στον εγχώριο τομέα λιανικής τραπεζικής.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ρίικμαν Γκρένινκ δήλωσε «ότι δεδομένων των αβέβαιων συνθηκών της αγοράς, παραμένουμε επιφυλακτικοί για το υπόλοιπο του έτους».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα