Υπό πίεση παραμένει το δολάριο

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2002 14:38
UPD:14:42

ΣΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών διολίσθησε κατά τις μεσημβρινές συναλλαγές το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ.

Στις 14:35 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου είχε διαμορφωθεί στα 90,35 σεντς, στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τις 3 Ιανουαρίου, έναντι 90,18 σεντς στις 10:05 το πρωί και 90,19 σεντς αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την περασμένη Παρασκευή ήταν 89,71 σεντς ανά ευρώ.

Η περαιτέρω εξασθένηση του αμερικανικού νομίσματος αποδίδεται στις ανησυχίες ότι τα στοιχεία που θα δοθούν αυτή την εβδομάδα στη δημοσιότητα ενδέχεται να ενισχύσουν την άποψη ότι ο ρυθμός ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας θα είναι βραδύτερος από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του ινστιτούτου Conference Board, ο οποίος θα ανακοινωθεί την Τρίτη, σημείωσε πτώση τον Απρίλιο, ενώ το ποσοστό ανεργίας, που θα δημοσιοποιηθεί την Παρασκευή, ανήλθε τον ίδιο μήνα στο 5,8% από 5,7% το Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του υποχώρησε στο 93 τον Απρίλιο από το 95,7 του Μαρτίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα