Μικρές μεταβολές στη Wall Street

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2002 18:01
UPD:18:03

ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ εύρος διακύμανσης κινούνται κατά τις πρώτες ώρες των συναλλαγών οι δείκτες των αμερικανικών χρηματιστηρίων, όπου το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας.

Αυτή την ώρα (17:55) ο Dow Jones σημειώνει οριακή πτώση κατά 0,11% και έχει διαμορφωθεί στις 9.899,51 μονάδες. Ο Nasdaq βρίσκεται στις 1.664,56 μονάδες, σχεδόν αμετάβλητος σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής, ενώ ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί κατά 0,22%, στις 1.073,9 μονάδες.

H μετοχή της Intel σημειώνει μικρή άνοδο κατά 0,38%. Η υπ' αριθμόν ένα εταιρεία κατασκευής μικροεπεξεργαστών στον κόσμο ανακοίνωσε ότι η ανέγερση εργοστασίου παραγωγής επεξεργαστών στην Ιρλανδία -πρόγραμμα αξίας δύο δισ. δολαρίων- θα συνεχιστεί. Η εταιρεία είχε αναστείλει τις εργασίες στο πλαίσιο της ύφεσης που έπληττε τον ευρύτερο κλάδο. Το εργοστάσιο αναμένεται να μπει σε γραμμή παραγωγής στις αρχές του 2004.

Ανάλογη άνοδο σημειώνει και η μετοχή της Microsoft η οποία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "Wall Street Journal", εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς για τη «σωτηρία» τoυ βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου ΙΤV Digital. Ο αμερικανικός όμιλος λογισμικού αποτελεί μια από τις εταιρείες που προσπαθούν να συστήσουν κοινοπραξία για την εξαγορά της ITV, που τέθηκε τον προηγούμενο μήνα υπό καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης. Εκπρόσωπος της Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Αντιθέτως, απώλειες (1,70%) καταγράφει η μετοχή της Fox Entertainment, η οποία ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη Movies.com -κοινοπραξία κινηματογραφικών ταινιών που είχε συσταθεί σε συνεργασία με τη Walt Disney.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της οικονομίας, οι ιδιωτικές δαπάνες και το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκαν το Μάρτιο κατά 0,4%, έναντι αύξησης 0,6% το Φεβρουάριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα