Επισκόπηση διεθνούς Τύπου

Τρίτη, 30 Απριλίου 2002 11:28
UPD:16:56

Με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία ασχολείται και σήμερα, στην πλειονότητά του, ο διεθνής Τύπος. Στη Βρετανία, ειδικότερα, το θέμα που κυριαρχεί είναι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που έκρινε ότι Βρετανικό δικαστήριο δεν παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα, όταν απέρριψε το αίτημα για ευθανασίας ασθενούς που πάσχει από ανίατη ασθένεια.

-Γαλλία

Le Monde: Από τους δρόμους στην κάλπη

Les Echos: Η ΒΝP Paribas εξαγοράζει τη γερμανική Consors

Οι πιλότοι της Air France σχεδιάζουν απεργία από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή

Le Figaro (Οικονομία): Η Suez εγκαταλείπει τις τηλεπικοινωνίες

Η Vivendi αποφασισμένη να ματαιώσει τη γενική συνέλευση

-Βρετανία

Independent: Εάν η Νταϊάν Πρίτι, η ασθενής με την ανίατη ασθένεια, είχε η ίδια το κουράγιο να πεθάνει, τότε εμείς πρέπει να έχουμε το κουράγιο να της το επιτρέψουμε

Guardian: Στο πρωτοσέλιδό της η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Τόνι Μπλερ πρόκειται να εισηγηθεί την κατάργηση των οικονομικών ενισχύσεων σε άτομα που κρίνονται ένοχα «αντικοινωνικής συμπεριφοράς» στο πλαίσιο προγράμματος για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Επίσης, σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, υποστηρίζει ότι το πολιτικό κέντρο της Ευρώπης στρέφεται στα δεξιά.

Τhe Times: Η Τράπεζα της Αγγλίας διαβεβαίωσε τους ιδιοκτήτες σπιτιών και αυτούς που έχουν στεγαστικά δάνεια ότι τα επιτόκια δεν θα μεταβληθούν, ενώ οι τιμές ακινήτων που παρουσιάζονται ενισχυμένες δεν πρόκειται να πέσουν.

The Times (Οικονομία): Η ABN Amro σχεδιάζει το κλείσιμο 250 καταστημάτων της έως το τέλος του 2002.

Τhe Daily Telegraph: Απογοητευτικές οι πωλήσεις της Amersham

Financial Times: Ο Πρόντι κατηγορεί τη Βρετανία για τη στάση της σε ό,τι αφορά την υιοθέτηση του ευρώ.

Ο καγκελάριος Σρέντερ και ο φινλανδός πρωθυπουργός Παάβο Λιπόνεν συμφώνησαν να ανταλλάξουν την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. στο β' εξάμηνο του 2006 και το πρώτο εξάμηνο του 2007.

-Γερμανία

Frankfurter Allgemeine: Μειώνεται η ανταγωνιστικότητα της Γερμανίας στο διεθνές περιβάλλον-Επιστρέφει στα επίπεδα του 1998

Die Welt: Περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια Γερμανοί άνεργοι τον Απρίλιο-Στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας τριετίας

-ΗΠΑ

Τhe New York Times: Τουλάχιστον οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά την εισβολή ισραηλινών δυνάμεων στη Χεβρώνα

Οι Παλαιστίνοι ελπίζουν ότι οι αμερικανικές εγγυήσεις για την απελευθέρωση του Αραφάτ θα προκαλέσουν μεγαλύτερη ανάμιξη της διεθνούς κοινότητας, ενώ το Ισραήλ ανησυχεί.

The Washington Post: Τεράστιες καταστροφές από ανεμοστρόβιλο στο Μέριλαντ-Τρεις νεκροί

Βρετανία: Αιχμάλωτοι πολέμου όσοι μαχητές της Αλ Κάιντα συλλαμβάνονται από βρετανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

-Wall Street Journal: Στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τον Οκτώβριο Nasdaq και S&P

Σχέδια αναδιάρθρωσης της Fiat

Merrill Lynch: Μέτρα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης

-Iαπωνία

Nihon Keizai Shimbun: Η αμερικανική Omnicom Group αποκτά μερίδιο σε διαφημιστική εταιρεία της Ιαπωνίας από την Saison Group.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα