Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία ανάπτυξης ζητεί ο Μ. Μπαρνιέ

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 15:58

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς τόνισε ότι δεν αρκούν οι αποφάσεις που έλαβαν οι ευρωπαίοι ηγέτες για κανονιστικές ρυθμίσεις, εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και συλλογική διακυβέρνηση.

Την ανάγκη άμεσης ανάληψης από τους Ευρωπαίους μιας «πρωτοβουλίας ανάπτυξης», η οποία θα προστεθεί στη νέα συνθήκη δημοσιονομικής πειθαρχίας, υπογράμμισε σήμερα από το Παρίσι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ.

Ο κ. Μπαρνιέ είπε πως δεν αρκούν οι αποφάσεις που έλαβαν οι ευρωπαίοι ηγέτες για κανονιστικές ρυθμίσεις, εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και συλλογική διακυβέρνηση. «Επείγει να αναληφθεί μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία ανάπτυξης», δήλωσε ο πρώην υπουργός της γαλλικής κυβέρνησης σε δημοσιογράφους.

«Έχουμε τα στοιχεία, πρέπει να τα συνδυάσουμε και χρειάζεται πολιτική βούληση», πρόσθεσε επικαλούμενος κυρίως τα «ομόλογα έργου», αμοιβαία δάνεια των ευρωπαϊκών χωρών για να χρηματοδοτηθούν «επενδύσεις του μέλλοντος», τα οποία μπορούν, σύμφωνα με τον ίδιο, να θεσπιστούν γρήγορα, ακόμα και μέσα σε ένα χρόνο.

Το δημοσιονομικό σύμφωνο είναι «ένα στοιχείο κλειδί της εμπιστοσύνης, των Ευρωπαίων μεταξύ τους και των άλλων περιφερειών του κόσμου προς την Ευρώπη», είπε ο κ. Μπαρνιέ, σημειώνοντας πάντως πως «αυτό δεν απαγορεύει να προσθέσουμε σε αυτή τη συνθήκη κάτι περισσότερο». «Είναι σωστό να προσθέσουμε σε αυτή τη συνθήκη (...) αυτή την πρωτοβουλία ανάπτυξης, επείγει οικονομικά και πολιτικά να το κάνουμε», ανέφερε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα