Καταψήφιση του άρθρου για τη δικαιοδοσία επί του ΓΕΜΗ ζητεί ο Κ. Μίχαλος

Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 19:06

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων, Κ. Μίχαλος σε επιστολή του αναφέρει πως η προτεινόμενη ρύθμιση για τη δικαιοδοσία επί του ΓΕΜΗ αποτελεί «αφύσικη αφαίρεση αρμοδιότητας από τον επιμελητηριακό θεσμό και εσκεμμένη αποδυνάμωση του.

Την καταψήφιση του άρθρου 233 του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης με το οποίο αφαιρείται από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και τα κατά τόπους Επιμελητήρια, η αρμοδιότητα της τήρησης και λειτουργίας του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, ζητεί με επιστολή του προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων ο νέος πρόεδρος της ΚΕΕΕ Κ. Μίχαλος.

Στην επιστολή του ο κ. Μίχαλος μεταξύ άλλων τονίζει ότι η αιφνιδιαστική μεταβολή πολιτικής από το υπουργείο Ανάπτυξης και η συγκέντρωση του ΓΕΜΗ στην κεντρική διοίκηση, πέραν του ότι συντελεί στην ενίσχυση του κρατισμού σε βάρος της αποκέντρωσης, την οποία επαγγέλλεται η κυβέρνηση, «προσβάλει την αυτοτέλεια και το αυτοδιοίκητο του επιμελητηριακού θεσμού». Στην ίδια επιστολή σημειώνεται ακόμη ότι το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, τηρείται από αποκεντρωμένες υπηρεσίες στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης (πλην της περίπτωσης του Βελγίου, που τηρείται από το Υπουργείο Οικονομικών) και μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις και από φορείς ιδιωτικού δικαίου, που έχουν σχέση με τα επιμελητήρια. Σύμφωνα με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων η προτεινόμενη ρύθμιση αποτελεί «αφύσικη αφαίρεση αρμοδιότητας από τον επιμελητηριακό θεσμό και εσκεμμένη αποδυνάμωση του, την στιγμή κατά την οποία τα Επιμελητήρια λειτουργούν με δική τους διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, χωρίς επιβάρυνση του Κρατικού προϋπολογισμού, με χαρακτηριστικά σωματειακού φορέα και με ανταποδοτικό χαρακτήρα των παρεχόμενων στα μέλη του υπηρεσιών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα