Την Πέμπτη το βραβείο Manager of the Year 2011

Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 19:55

Την Πέμπτη 5 Απριλίου θα γίνει η τελετή απονομής του ετήσιου βραβείου «Manager of the Year 2011» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το εν λόγω βραβείο προκηρύχθηκε για πρώτη φορά από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΔΕ το 2002. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο καταξιωμένος πλέον στην ελληνική αγορά, θεσμός αυτός σημείωσε εξ αρχής μεγάλη επιτυχία και εφέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια συνεχούς ανάδειξης καταξιωμένων managers, σε μια διπλά επετειακή χρονιά, λόγω και της συμπλήρωσης 50 χρόνων λειτουργίας της ΕΕΔΕ.

Η δημιουργία του θεσμού αυτού βασίστηκε στην ανάγκη της επιπλέον αναγνώρισης των ανωτάτων διευθυντικών στελεχών που διευθύνουν αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις τους, στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον της κοινωνίας της γνώσης, με όραμα και προοπτική για το μέλλον. Τα ανώτατα αυτά στελέχη δεν είναι μόνον όσοι προβάλλονται από τον Τύπο και τα άλλα μέσα ενημέρωσης αλλά και εκείνα που ίσως έχουν επιλέξει να εργάζονται αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά για την επιτυχία των επιχειρήσεων που διευθύνουν.

Το Βραβείο απονέμεται σε Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο ή Γενικό Διευθυντή Εταιρείας ή Οργανισμού, που έχει την έδρα του και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως μεγέθους, κλάδου, ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα.

Η επιτυχής και αποτελεσματική άσκηση διοίκησης από τα πρόσωπα αυτά θα μπορούσε να προκύπτει από: τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης την οποία διοικούν, τον κοινωνικό απολογισμό, την εξωστρέφεια, τις καινοτομίες, τη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων, τη συμβολή στην ανάπτυξη τοπικών κοινωνιών και άλλα επιτεύγματα που συνάδουν με την ανάδειξη ενός υποψηφίου ως ηγέτη του χώρου. Η ιδιότητα του μέλους της ΕΕΔΕ δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την απονομή του Βραβείου.

Το 2002, η διάκριση αυτή απονεμήθηκε στον κ. Μηνά Τάνες, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Το 2003, Manager of the Year ανακηρύχθηκε ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, τότε Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita, το 2004 ο κ. Νικόλαος Νανόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Eurobank Εργασίας, το 2005 ο κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, τότε Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote, το 2006 ο κ. Τάκης Αράπογλου, τότε Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το 2007 ο κ. Σπύρος Δεσύλλας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΑΙΣ - Unilever, το 2008 ο κ. Κωνσταντίνος Μαχαίρας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε., το 2009 ο κ. Δημήτρης Βιδάκης, Γενικός Διευθυντής της Coca Cola Τρία Έψιλον και το 2010 ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα