Αρνητικό πρόσημο στις ασιατικές αγορές

Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 11:49

Σε πτώση παρέσυραν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια τα στοιχεία για την απασχόληση στην αμερικανική οικονομία στον Μάρτιο, τα οποία δεν αντεπεξήλθαν στις προσδοκίες των επενδυτών και ενέτειναν την αγωνία για την ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης MSCI των μετοχών Ασίας-Ειρηνικού κατέγραψε απώλειες της τάξης του 0,9% και διαμορφώθηκε στις 839.33 μονάδες, πλησιάζοντας τα χαμηλά τεσσάρων εβδομάδων.

«Οι μεταβολές των τιμών μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την απασχόληση αποδεικνύουν ότι οι αγορές είχαν προεξοφλήσει υπέρ του δέοντος την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και καλούνται τώρα να καλύψουν το κενό μεταξύ της πραγματικότητας και των τιμών που είχαν διαμορφωθεί λόγω των εκτιμήσεων για ενίσχυση της οικονομίας», σχολιάζει στο Reuters o Ναοχίρο Νιιμούρα, από την Market Risk Advisory Co.

«Οι αγορές θα παραμείνουν επικεντρωμένες στα παγκόσμια οικονομικά στοιχεία αυτή την εβδομάδα, σε μια προσπάθεια προσέγγισης των τιμών που αντανακλούν την πραγματική οικονομία», επισήμανε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα