Πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τους υπερχρεωμένους εξετάζει το υπ. Εργασίας

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012 23:24
UPD:23:39

O υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Τη δυνατότητα προώθησης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου των ευεργετικών διατάξεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που είχαν αποσυρθεί, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, όπως ανέφερε στη Βουλή ο Γ. Κουτρουμάνης.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας, η διαδικασία διαβούλευσης των συνεργατών του με το τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ολοκληρώθηκε και «υπήρξε θετική εξέλιξη για τις ρυθμίσεις».

«Μέχρι αύριο ολοκληρώνεται η διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με την Τράπεζα της Ελλάδος και φαίνεται ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα να προχωρήσει η ρύθμιση αυτή. Επειδή όμως κλείνει η Βουλή, έχω ενημερώσει το Γραφείο του Πρωθυπουργού προκειμένου να εξετάσουμε τη δυνατότητα ρύθμισης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα περικοπής του 13ου και 14ου. «Δεν έχουμε συμφωνήσει τίποτα γιατί δεν υπάρχει θέμα περικοπής 13ου και 14ου μισθού, μείωσης ή κατάργησης των αποζημιώσεων, ή μείωσης του χρόνου αδείας. Επομένως, είναι σαφές ότι αυτά τα θέματα δεν είναι ανοιχτά για συζήτηση», σημείωσε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί να πάρει αποφάσεις για τα 11 δισ. ευρώ προκειμένου να ενταχθούν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (2013 – 2014), ενώ επανέλαβε ότι είναι δυνατό να αποτραπεί η μείωση των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, με την προϋπόθεση όμως ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα ο εξορθολογισμός των δαπανών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα