Γερμανία: Διαρθρωτικά ισοσκελισμένος προϋπολογισμός από το 2014

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012 12:56

Σε διαρθρωτικά ισοσκελισμένο προϋπολογισμό από το 2014 και μείωση του δημόσιου χρέους της στο 73% του ΑΕΠ το 2016 από 82% φέτος στοχεύει η Γερμανία, σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

Σε διαρθρωτικά ισοσκελισμένο προϋπολογισμό από το 2014 και μείωση του δημόσιου χρέους της στο 73% του ΑΕΠ το 2016 από 82% φέτος στοχεύει η Γερμανία, σύμφωνα με κρατικό έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε σήμερα την εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας της Γερμανίας... που θα παρουσιαστεί τώρα στην Κομισιόν και το Ecofin», αναφέρει το έγγραφο. «Η Γερμανία θα εκπληρώσει ήδη από φέτος το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό της στόχο για μέγιστο διαρθρωτικό έλλειμμα στο 0,5% του ΑΕΠ», σημειώνει.

Στο έγγραφο αναφέρεται επίσης ότι «ο διαρθρωτικά ισοσκελισμένος προϋπολογισμός θα βελτιωθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια έτσι ώστε από το 2013 να είναι ισοσκελισμένος όχι μόνο ο πραγματικός προϋπολογισμός αλλά και ο διαρθρωτικός».

Βάσει του ευρωπαϊκού συμφώνου σταθερότητας, όλα τα κράτη μέλη είναι υποχρεωμένα να ενημερώνουν τις Βρυξέλλες για το πρόγραμμα δημοσιονομικής τους σταθερότητας.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα