Απώλειες στη Wall Street

Κάτω από τις 1.700 μονάδες ο Nasdaq
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2002 16:46
UPD:16:52

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, καθώς εκδηλώνονται ρευστοποιήσεις για την αποκόμιση των πρόσφατων κερδών.

Παράλληλα, ανησυχίες προκάλεσε η μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση του πληθωρισμού τον περασμένο μήνα, καθώς και ορισμένα αποθαρρυντικά νέα από το χώρο των επιχειρήσεων.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε τον Απρίλιο άνοδο κατά 0,5% έναντι 0,4% που ανέμεναν οι αναλυτές. Η άνοδος αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί τους τελευταίους έντεκα μήνες και οφείλεται κυρίως στην αύξηση των τιμών των καυσίμων και του καπνού. Το Μάρτιο ο εν λόγω δείκτης είχε σημειώσει άνοδο κατά 0,3%.

Αντιθέτως, σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των αναλυτών κινήθηκε ο ρυθμός αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής διαμορφούμενος στο 0,4% τον Απρίλιο.

Περίπου 15 λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 10.244,12 μονάδες μειωμένος κατά 0,52% και ο Νasdaq στις 1.694,96 μονάδες καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 1,40%.

Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχεται ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας, γεγονός το οποίο ορισμένοι αναλυτές συνδέουν με τη σημερινή ανακοίνωση της Hewlett Packard, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής Η/Υ στον κόσμο, ότι οι πωλήσεις της στο δεύτερο τρίμηνο μειώθηκαν. Προέβη, επίσης, στην εκτίμηση ότι δεν αναμένει αισθητή αύξηση της ζήτησης πριν από το 2003.

Επιπλέον, η εταιρεία πληροφορικής BEA Systems υποβάθμισε την εκτίμησή της σε ό,τι αφορά τα κέρδη της στην τρέχουσα χρήση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα