Στην Easy Jet η Go-Fly αντί 525 εκατ. δολαρίων

Δημιουργείται η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2002 11:48
UPD:11:57

ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ της ανταγωνιστικής αεροπορικής εταιρείας Go-Fly προχωρά η βρετανική Easy Jet αντί του ποσού των 525 εκατ. δολ. (374 εκατ. λίρες στερλίνες), δημιουργώντας έτσι τη μεγαλύτερη εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης, ξεπερνώντας την Ryanair.

Την περασμένη εβδομάδα η Easy Jet απέκτησε δικαίωμα (option) για την εξαγορά της Deutsche BA, θυγατρικής της British Airways στη Γερμανία μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2003. Οι δύο συμφωνίες αναμένεται να υπερδιπλασιάσουν το μέγεθος του αεροπορικού στόλου της Easy Jet.

Σημειώνεται ότι η τελευταία βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με την Boeing και την Airbus με αντικείμενο την αγορά 75 νέων αεροσκαφών. Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει επιβάτες στις πτήσεις κοντινών αποστάσεων εντός της Eυρώπης από τους μεγάλους αερομεταφορείς, η EasyJet σκοπεύει να αυξήσει τη δυναμικότητα του στόλου της κατά 25% ετησίως μέxρι το 2004, ενώ στα σxέδιά της είναι η απόκτηση ακόμη περισσότερων αεροσκαφών μέxρι το 2007.

Στο εξάμηνο μέχρι τα τέλη Μαρτίου η Easy Jet ανακοίνωσε κέρδη ύψους ενός εκατ. στερλινών, έναντι ζημιών ύψους 10 εκατ. στερλινών το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο. Τα έσοδα του αερομεταφορέα ενισχύθηκαν κατά 36%, φθάνοντας τα 194 εκατ. στερλίνες.

Ο ιδρυτής και κάτοχος μεριδίου πλειοψηφίας του μ/κ της Easy Jet ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι το 2003 θα παραιτηθεί από τη τη θέση του προέδρου της αεροπορικής εταιρείας, ενώ στη θέση του θα αναλάβει ο σερ Kόλιν Tσάντλερ, πρόεδρος της Vickers Defence Systems http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/04/19/211302.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα